Anunțul Google pentru Europa: în ce va investi un miliard de euro

Anunțul Google pentru Europa: în ce va investi un miliard de euro

Google are o putere financiară incredibilă și, deși mulți dintre noi asociază gigantul cu Statele Unite ale Americii, compania se extinde din ce în ce mai mult în Europa.

Google urmează să investească nu mai puțin de un miliarde de euro în Germania. Deși ai crede că decizia vizează un nou sediu al companiei în Europa, realitatea este un pic mai complicată. De fapt, investiția va merge într-o infrastructură cloud menită să deservească bătrânul continent, la care se adaugă o sursă semnificativă de energie regenerabilă pentru funcționarea respectivei ferme de servere.

Anunțul Google pentru Europa

„În Germania, până în 2030, investiţiile în infrastructurile digitale şi energia curată se vor ridica la un miliarde de euro”, a informat grupul american într-un comunicat de presă.

În practică, Google intenţionează să își extindă centrul său de cloud amplasat la Hanau, în apropiere de Frankfurt, vestul Germaniei. Acesta are deja o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, dar va ajunge să ocupe mult mai mult decât atât. În paralel, Google intenţionează să creeze un nou centru de stocare a datelor la Brandenburg, o regiune din jurul capitalei Berlin.

În conformitate cu trendul actual pentru energii regenerabile și un impact redus asupra mediului înconjurător, Google va face un efort pentru a investi în instalații de energie regenerabilă, solară și eoliană, tot pe teritoriul Germania. La final, gigantul speră să acopere cel puțin 80% din necesarul energetic al instalațiilor sale fără să apeleze la rețeaua națională de curent.

„Este vorba de un pas important spre atingerea obiectivului nostru de decarbonizare până în 2030”, a atras atenția grupul american. Pentru a-și atinge scopul, Google va încheia un contract și cu subsidiara germană a grupului francez de utilități Engie. Acesta din urmă îi va livra o cantitate de 140 de megawați în energie verde.

Dincolo de zona de cloud, Google dispune în prezent de patru sedii în Germania, la Berlin, Frankfurt, Hamburg şi Munchen, unde lucrează aproximativ 2.500 de angajaţi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: