Anunț important pentru toți românii care stau la bloc și nu numai: cresc taxele și impozitele?

Anunț important pentru toți românii care stau la bloc și nu numai: cresc taxele și impozitele?

Guvernul în exercițiu a promis că nu va mări taxele și impozitele, dar un secretar de stat din Finanțe pare că are alte planuri pentru românii care stau la bloc și nu numai.

Un secretat de stat din Ministerul Finanțelor vine cu o declarație care poate fi interpretată drept o posibilă creștere a taxelor și impozitelor. Alin Chițu sugerează că ar fi necesară majorarea taxelor pe proprietate. Oficialul crede că legislația e învechită și că ar fi loc de o îmbunătățire.

Deocamdată, Guvernul n-a anunțat nimic oficial în această direcție. Dar se pare că se pregătește terenul.

Cresc taxele și impozitele pe proprietate?

Secretarul de stat din Ministerul Finanțelor, Alin Chițu, susține că impozitarea proprietăților este învechită în România. Oficialul admite că e vorba de o părere strict personală și că e posibil ca acest lucru să nu fie agreat la nivel guvernamental. Mai ales că premierul a insistat că nu se au în plan măriri de taxe și impozite.

“Eu am o dorință (…) Aș dori să abordăm, la un moment dat, o zonă a Codului fiscal care este din punctul meu de vedere un pic în urmă, anume impozitarea proprietăților. Zona aceasta aș dori să o aducem în mileniu sau în perioada în care trăim, pentru că mie mi se pare că este una învechită”, a spus Chițu, în cadrul unei conferințe organizată de EY România.

Oficialul și-a explicat poziția prin adaptarea legislației la vremurile actuale.

„Fereastra mea de oportunitate nu este foarte rewarding din perspectivă de lucruri notabile. Guvernul domnului Cîțu, noi, avem acum o sarcină oarecum ingrată în care ne dorim să lucrăm la fine tuning, să creștem capacitatea administrativă, așa că dacă o să rămână ceva în urma noastră, o să fie doar faptul că noi am încercat cumva să creștem eficiența colectării”, a explicat secretarul de stat.

Premierul a insistat în repetare rânduri că taxele și impozitele nu vor fi crescute. Florin Cîțu arăta că va fi menținut sistemul fiscal actual. Șeful Guvernului insista că sunt obiective asumate de Guvern și așteptate de mediul de afaceri.

Citește și: