Angajații acestui gigant tech au primit o veste extraordinară în pandemie. Ce au văzut când au deschis e-mailul

Angajații acestui gigant tech au primit o veste extraordinară în pandemie. Ce au văzut când au deschis e-mailul

Pandemia de coronavirus a schimbat radical modul în care oamenii muncesc. S-a trecut brusc la munca hibrid, iar acest model de lucru pare să fie de viitor, dacă analizăm cea mai recentă decizie a Amazon.

Gigantul retailer și-a înștiințat angajații că vor continua să lucreze de acasă și în perioada următoare.

După ce a anunțat anterior că se aștepta ca angajații corporativi să revină la birou pe 7 septembrie anul curent, Amazon a anunțat o nouă întârziere până la 3 ianuarie 2022, anunță jurnaliștii Reuters.

Varianta Delta a coronavirusului ține angajații acasă

Amazon a luat decizia de a amâna revenirea angajaților în birouri din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, în Statele Unite ale Americii.

Autoritățile americane se confruntă cu un val de infectări cu această variantă mai contagioasă, conform rapoartelor oficiale furnizate de experții epidemiologi de la Casa Albă.

„Pe măsură ce continuăm să urmărim îndeaproape condițiile locale legate de COVID-19, ne ajustăm îndrumările pentru angajații corporativi”, a declarat compania într-un comunicat.

La scurt timp după începerea pandemiei, Amazon a declarat că se aștepta ca angajații să revină la birou în octombrie 2020. Această dată a fost amânată pentru o perioadă mai târzie din 2021, deoarece valurile multiple ale virusului au forțat blocarea și închiderea afacerilor în SUA.

De asemenea, Google și Microsoft au anunțat recent că vor amâna întoarcerea în birouri a angajaților, tot din cauza condițiilor epidemiologice care nu permit ca acest lucru să se desfășoare în siguranță.

Cu toate acestea, deși atât Google, cât și Microsoft solicită ca orice angajat care se întoarce la birou să fie vaccinat, Amazon a spus că angajații nevaccinați se pot întoarce atât timp cât poartă măști.

La fel ca alte companii de tehnologie, Amazon a aplicat un model de lucru hibrid, prin care oamenii puteau lucra câteva zile de acasă și câteva, de la birou.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: