Americanii trag semnalul de alarmă. Hackerii au băgat spaima în Joe Biden

Americanii trag semnalul de alarmă. Hackerii au băgat spaima în Joe Biden

Hackerii fac tot mai multe victime în ultima perioadă. Statele Unite ale Americii nu au fost nici ele ocolite de infracționalitatea online. În contextul amplificării numărului de atacuri, Joe Biden trage un semnal de alarmă.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, consideră că atacurile ransomware din ce în ce mai frecvente reprezintă o „preocupare în creștere a securității naționale”, a declarat vineri secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki.

Reprezentantul Casei Albe a reiterat faptul că Biden intenționează să ridice problema atacurilor cibernetice în discuțiile cu președintele rus Vladimir Putin, atunci când cei doi înalți oficiali se vor întâlni la Geneva, pe 16 iunie.

Decizia lui Biden de a discuta cu Putin despre aceste atacuri cibernetice vine după ce organele de anchetă din Statele Unite au descoperit că unii hackeri erau originari din Rusia.

Ce e un atac ransomware?

Ransomware este o formă de malware în continuă evoluție, concepută pentru a cripta fișierele de pe un dispozitiv, făcând inutilizabile toate fișierele și sistemele care se bazează pe ele. Atacatorii cibernetici cer atunci răscumpărare în schimbul decriptării.

Aceștia amenință adesea că vând sau scurg date sau informații de autentificare, dacă răscumpărarea nu este plătită.

În ultimii ani, incidentele de răscumpărare au devenit din ce în ce mai răspândite, ceea ce ridică un semnal de alarmă guvernelor lumii.

Cine este expus riscului unui atac ransomware?

Oricine are un computer conectat la internet și oricine are date importante stocate pe computerul sau rețeaua sa este expus riscului, inclusiv agențiile guvernamentale sau de aplicare a legii și sistemele de sănătate, sau alte entități de infrastructură critice.

Din acest motiv, experții în securitate cibernetică recomandă utilizatorilor folosirea unui sistem antivirus eficient, care să funcționeze ca un scut în fața atacatorilor.

De asemenea, la fel de important este ca sistemul antivirus să fie actualizat în permanență, pentru ca utilizatorul să fie pus la adăpost de atacuri, baznându-se pe cele mai recente actualizări și optimizări ale sistemului de securitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: