Americanii sunt exasperați de telefoanele mobile. Primesc și câte 15 apeluri pe zi din partea unor roboți

Americanii sunt exasperați de telefoanele mobile. Primesc și câte 15 apeluri pe zi din partea unor roboți

Te simți stresat de telefon atunci când te sună prietenii din oră în oră? După ce vei afla ce pățesc americanii, vei fi fericit de fiecare dată când vei fi apelat de cineva.

Ca parte a eforturilor sale continue de combatere a escrocheriei și a apelurilor frauduloase, Comisia Federală pentru Comunicații a stabilit 30 iunie ca termen limită pentru ca operatorii de rețea să implementeze cadrul STIR / SHAKEN.

STIR / SHAKEN reprezintă garanția că apelurile vocale provin de fapt din ID-ul apelantului.

Apelurile primite care ar putea fi spam pot fi etichetate pentru consumatori, astfel încât aceștia să poată alege să răspundă sau nu. De asemenea, mai există varianta ca apelurile suspecte să poată fi complet blocate.

„În cele din urmă, standardele STIR / SHAKEN sunt o realitate larg utilizată în rețelele de telefonie americane. Aceasta este o zi bună pentru consumatorii americani care – la fel ca noi toți – sunt bolnavi și s-au săturat de apeluri ilegale falsificate”, a declarat președintele interimar al FCC, Jessica Rosenworcel.

Prin urmare, în baza noii legislații, fiecare furnizor major de voce din SUA, inclusiv companiile de telefonie AT&T, Verizon și T-Mobile și furnizorul de cablu Comcast, va trebui să pună în aplicare o tehnologie numită Stir / Shaken concepută pentru a reduce valul de apeluri spam.

Americanii sunt exasperați

Autoritățile din Statele Unite susțin că, de ani buni, flagelul roboților ilegali a afectat publicul.

Aceasta este reclamația nr. 1 a consumatorilor și o prioritate majoră pentru Comisia Federală pentru Comunicații.

Se pare că unii cetățeni ar fi sunați chiar și de 15 ori pe zi de roboți, ceea ce poate deveni extrem de obositor și enervant.

Potrivit statisticilor întocmite de instituțiile cu abilități în domeniu, consumatorii americani au primit puțin sub 22 de miliarde de apeluri telefonice în primele cinci luni ale anului.

Roboții folosesc apelatoare automate și mesaje înregistrate, au mai explicat americanii. Deoarece robocall-urile sunt extrem de ușor și ieftin de realizat, au fost exploatate de escroci din întreaga lume, care le folosesc pentru a frauda miliarde de dolari de la americani, în fiecare an.

Autoritățile din SUA speră că, prin noua legislație, americanii vor fi lăsați în pace și vor dispărea apelurile enervante și costisitoare ale roboților escroci.