Amendă de 2.900 de lei dacă îți duci „cel mai bun prieten” pe locul din față în mașină

Amendă de 2.900 de lei dacă îți duci cel mai bun prieten pe locul din față în mașină

Eșți șofer și ai animal de companie? Ei bine, ai mare grijă. Poliția e cu ochii pe ține atunci când îți transporți animăluțul cu propria mașină.

Mai exact, dacă îl transporți pe scaunul pasagerului din dreapta, sau pe orice loc din față, riști amenzi usturătoare, care se pot ridica până la mii de lei.

Legislația actuală a Codului rutier prevede că, pe locurile din față, nu pot fi transportați copiii mici, ceea ce e posibil să știi deja, însă nici animalele, fie că sunt de companie, sau nu.

Amenzi de până la 2.900 de lei pentru șoferii care transportă animale pe locurile din față ale mașinii

Pentru o astfel de situație, poți fi sancționat în baza clasei a IV-a de sancțiuni, adică să ți se aplice între nouă și 20 de puncte-amendă, scrie avocatnet.ro.

Dacă ținem cont de faptul că punctul de amendă valorează 145 de lei, în cazul în care ai fi sancționat cu minimul prevăzut de lege, adică nouă puncte, ar trebui să achiți 1.305.

Dacă polițistul ți-ar aplica 20 de puncte de amendă, ar trebui să scoți din buzunar 2.900 de lei.

O sumă mult prea mare pentru o simplă plimbare cu pisica sau cățelul tău, nu-i așa?

Dacă vrei să transporți un animal cu mașina personală, trebuie să îi asiguri un alt spațiu, nu pe locurile din față, asta dacă nu vrei să plătești această amendă usturătoare.

Apelează la cuștile speciale pentru transportat animale

Prin urmare, dacă trebuie să îți transporți animalul de companie, sau orice alt animal, cu mașina personală, găsește-i un alt loc. Poți, de exemplu, să folosești cuștile speciale pentru animale, care pot fi asigurate pe bancheta din spate a autovehiculului în centurile de siguranță, astfel încât atât tu, ca șofer, cât și animăluțul, să fiți în siguranță pe tot parcursul deplasării, iar în caz de evenimente neplăcute în trafic, să nu suferiți leziuni grave.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: