15 sept. 2021 | 09:55

Amendă colosală pentru Google: va plăti sute de milioane de dolari. Care sunt acuzațiile

ACTUALITATE
Amendă colosală pentru Google: va plăti sute de milioane de dolari. Care sunt acuzațiile

Marți a fost o zi neagră pentru gigantul tech Google. Autoritatea de reglementare antitrust din Coreea de Sud i-a aplicat o amendă usturătoare, de 176,9 milioane de dolari. Se pare că Google ar fi folosit poziția sa pe piață pentru a împiedica producătorii de smartphone-uri să utilizeze sisteme de operare dezvoltate de rivali.

Autoritatea de reglementare antitrust din Coreea de Sud a pus tunurile pe gigantul tech Google. Compania e nevoită să achite amenda uriașă, din cauză că s-ar fi folosit, în mod abuziv, de poziția sa dominantă pe piața mobilă.

Autoritatea de reglementare a susținut că practica Google a blocat inovația în dezvoltarea de noi sisteme de operare pentru smartphone-uri.

Sistemul de operare Android Google deține în prezent cea mai mare parte a pieței smartphone-urilor, având o cotă mai puternică chiar și decât cea a platformei iOS a celor de la Apple.

Ce nereguli s-au găsit la Google

Gigantul tehnologic american ar fi folosit poziția sa pe piață pentru a împiedica producătorii de smartphone-uri precum Samsung să utilizeze sisteme de operare dezvoltate de rivali, acuză Comisia pentru comerț echitabil din Coreea de Sud.

Autoritatea dezvăluie că gigantul tehnologic solicită producătorilor de smartphone-uri să fie de acord cu un „acord anti-fragmentare (AFA)” atunci când semnează contracte cheie cu Google. Se pare că acest acord împiedică producătorii de dispozitive să instaleze pe telefoanele lor versiuni modificate ale sistemului de operare Android, cunoscute sub numele de „furci Android”.

Autoritatea de reglementare a susținut că practica Google a blocat inovația în domeniu, într-o manieră abuzivă.

Totuși, un purtător de cuvânt al Google a susținut că programul de compatibilitate Android a stimulat inovația hardware și software și a adus succes producătorilor și dezvoltatorilor de telefoane din Coreea.

Google se apără și susține că intenționează să atace această decizie pe care o consideră injustă.

„Decizia KFTC publicată astăzi ignoră aceste beneficii și va submina avantajele de care se bucură consumatorii. Google intenționează să facă apel la decizia KFTC ”, a declarat purtătorul de cuvânt al gigantului tehnologic.