08 aug. 2021 | 12:50

Amazon, Google și Microsoft nu mai sunt rivale. Au dat mâna și acum au un obiectiv comun care te vizează și pe tine

ACTUALITATE
Amazon, Google și Microsoft nu mai sunt rivale. Au dat mâna și acum au un obiectiv comun care te vizează și pe tine

Amazon, Google și alți giganți tech au lăsat rivalitatea de-o parte și s-au unit în lupta contra atacurilor cibernetice de tip ransomware.

Amazon, Google și Microsoft se numără companiile din lumea tech care au fost de acord să se alăture unui efort guvernamental al Administrației Statelor Unite ale Americii, de combatere a ransomware-ului.

Decizia a fost adoptată în contextul delicat în care atacurile cibernetice au devenit o amenințare constantă pentru companiile americane și, implicit, pentru utilizatorii din toată lumea.

Noua colaborare comună de apărare cibernetică (JCDC) a Departamentului de Securitate Internă va coordona planificarea națională de apărare cibernetică între agenții și sectorul privat, a declarat Jen Easterly, directorul Agenției pentru securitate cibernetică și infrastructură (CISA), la conferința de cibersecuritate Black Hat de joi.

Giganții tech s-au așezat la masa tratativelor

Easterly a declarat că Crowdstrike , Palo Alto Networks , FireEye , Amazon Web Services, Google, Microsoft, AT&T , Verizon și Lumen au fost de acord să lucreze la noua inițiativă.

Munca grupului se va concentra inițial pe combaterea ransomware-ului – atunci când hackerii criptează informațiile companiilor și cer o răscumpărare în schimbul deblocării sistemului. Aceste tipuri de atacuri au devenit foarte frecvente în ultima perioada, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Următorul pas pe care grupul îl va face va fi crearea unui cadru pentru a răspunde incidentelor care afectează furnizorii de cloud.

Noul efort vine după ce mai multe atacuri cibernetice au subliniat importanța comunicării dintre sectoarele public și privat în prevenirea daunelor. Președintele Microsoft, Brad Smith, a declarat Congresului că un atac major asupra SolarWinds, care a afectat mai multe agenții guvernamentale, a ieșit la iveală doar ca urmare a unei dezvăluiri anterioare de către FireEye a unei încălcări a propriilor sale sisteme.

Prin urmare, spun experții, se impune un astfel de tip de colaborare între giganții tech, atât spre binele companiilor din domeniu, cât și pentru siguranța utilizatorilor din întreaga lume.