Alternativa Uber întâmpină probleme: China a luat măsuri drastice

Alternativa Uber întâmpină probleme: China a luat măsuri drastice

Alternativa Uber se confruntă cu probleme majore după ce, China a decis să ia măsuri drastice împotriva companiei. Administrația chineză a ordonat eliminarea aplicației din toate magazinele virtuale.

Confidențialitatea aplicațiilor reprezintă un foarte important principiu în China, atinzând una dintre cele mai mari ținte de până acum. Potrivit Bloomberg, administrația chienză a ordonat eliminarea aplicației Didi Chuxing de la magazinele de telefonie mobilă, inclusiv App Store Apple și AppGallery Huawei.

Software-ul ar fi comis încălcări grave ale reglementărilor, prin colectarea și utilizarea datelor cu caracter personal a utilizatorilor fără acordul acestora, după cum au spus oficialii. Guvernul asiatic nu a venit cu o explicație cu privire la decizia sa. Măsura a venit la doar două zile după ce a început o revizuire formală.

Alternativa aplicației Uber este încă funcțională

În cazul în care te numeri printre utilizatorii care au descărcat aplicația Didi, ei bine află că aceasta este încă funcțională. Reprezentanții aplicației Didi au transmis că intenționează să remedieze această problemă de confidențialitate pentru a respecta reglementările chineze. Totodată, a fost întrerupt procesul de a înregistra noi utilizatori, începând cu data de 3 iulie.

Momentan, nimeni nu știe când vor reveni atât aplicația cât și înscrierea de noi utilizatori prin creare de noi conturi. Această măsură ar putea ajuta mai mult la protejarea confidențialității în China. Totodată, ea reflectă și încercările tot mai multe ale Chinei de a stăpâni giganții tehnologici interni.

Recent, Guvernul chinez a amendat AliBaba cu 2,8 miliarde de dolari pentru presupuse practici monopoliste, fiind doar unul dintre exemple. Didi se află deja în control pentru posibile încălcări antitrust precum și pentru probleme de securitate. Ordinul de interzicere reprezintă atât o escaladare a acestui control, cât și un semnal că China este gata să devină dură cu privire la sancțiunile pe care le aplică, atunci când companiile nu se raliază la regulament.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: