Angajații unui gigant tehnologic refuză categoric să respecte cea mai recentă decizie a CEO-ului. Motivul e interesant

Angajații unui gigant tehnologic refuză categoric să respecte cea mai recentă decizie a CEO-ului. Motivul e interesant

Directorul General al companiei Apple, Tim Cook, a decis să aplice o nouă strategie de business, începând din toamnă. El a hotărât ca angajații să renunțe la munca la distanță și să revină în birouri, aproape în aceeași măsură ca înainte de pandemie. Decizia i-a revoltat pe angajații companiei.

Pandemia pare să fi schimbat prioritățile și așteptările angajaților din întreaga lume. O dovadă în acest sens vine din Statele Unite ale Americii. Unul dintre cei mai mari jucători de pe piața tehnologică globală se confruntă cu probleme legate de management intern.

Tim Cook, directorul Apple, a trimis de curând o notă informativă angajaților, în care îi anunța că din septembrie, vor reveni în birouri. Cook nu s-a gândit să revină complet la programul pre-pandemic, ci la un program hibrid, cu trei zile de muncă în sediul companiei și posibilitatea de a lucra de acasă în celelalte două zile.

Decizia a fost luată de companie pe fondul scăderii numărului de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV2 în Statele Unite, unde campania de vaccinare face progrese însemnate de la o zi la alta.

Decizia i-a revoltat pe angajați

Scrisoarea primită de la directorul lor general i-a nemulțumit profund pe angajații Apple, scrie presa de peste ocean.

Se pare că angajații s-au obișnuit să lucreze de la distanță și nu își doresc să renunțe la această flexibilizare oferită inițial ca o măsură de urgență, în contextul pandemiei de coronavirus.

Angajațtii au transmis și eu o scrisoare asumată de colectiv, către conducerea companiei, în care menționează că își doresc mai multă flexibilitate. De asemenea, spun ei, fiecare echipă în parte ar trebui să decidă dacă vrea să muncească de la birou sau de acasă.

Mai mult decât atât, angajații spun că sunt puși să aleagă între a renunța la un mediu de lucru ce le oferă productivitate și șansa de a petrece mai mult timp cu familia, pentru a merge în clădirile de birouri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: