20 sept. 2021 | 15:50

Ai mașină electrică? S-a terminat cu tot ceea ce știai până acum despre încărcarea ei: anunț de ultimă oră pentru șoferi

ACTUALITATE
Ai mașină electrică? S-a terminat cu tot ceea ce știai până acum despre încărcarea ei: anunț de ultimă oră pentru șoferi

Piața mașinilor electrice, așa-zisa mobilitate verde, reprezintă viitorul în ceea ce privește felul în care ne vom raporta la deplasările cu autoturismele sau mijloacele de transport în comun, de acum încolo. Ei bine, fiind un domeniu care are perspective atât de bune, statele lumii continuă să investească în zonă și să o inoveze.

În acest sens, Executivul din Germania a luat o hotărâre importantă pentru toți șoferii care au mașini electrice. Concret, nemții au decis ca toate stațiile de încărcare pentru mașini electrice amplasate după iulie 2023 să fie dotate cu cititoare de carduri bancare.

Mare atenție dacă ajungi în zona aceasta cu un autoturism electric

Prin urmare, dacă vei merge în Germania sau vei tranzita această țară, trebuie să te aștepți la această nouă tehnologie care oferă șoferilor mai multă flexibilitate și noi oportunități în folosirea vehiculelor verzi. Totuși, transmit autoritățile de la Berlin, decizia guvernului federal german nu se aplică și stațiilor deja existente.

Legislația guvernului federal privind infrastructura de încărcare a mașinilor electronice își propune să promoveze creșterea electromobilității . În prezent există mai mult de 46.000 de puncte de încărcare publice, dar sistemul operatorilor, modelelor contractuale și tarifelor nu este deloc eficient. Șoferii se plâng de faptul că au de înfruntat un adevărat haose legislativ și procedural din acest punct de vedere.

Costurile ridicate, autonomia redusă și o infrastructură de încărcare limitată și complicată sunt principalele motive pentru care clienții germani evită încă mașinile electrice. Din nefericire, acestea sunt problemele semnalate și în alte țări, inclusiv în România. Din acest motiv, înainte de a promova intens folosirea mașinilor electrice, Guvernele ar trebui să se asigure că oferă șoferilor întreaga infrastructură necesară. În caz contrar, oricât de mult ar fi acestea promovate ca fiind salvatoare pentru mediu, șoferii nu își dori o mașină care le aduce bătăi de cap în plus.