Vestea proastă pentru românii pasionați de mașini electrice ieftine: ce se întâmplă cu una dintre cele mai populare

Vestea proastă pentru românii pasionați de mașini electrice ieftine: ce se întâmplă cu una dintre cele mai populare

Chevy Bolt este o mașină electrică cu o foarte lungă tradiție. Din păcate, a făcut subiectul mai multor scandaluri în ultimii ani și, de acum, o să devină din ce în ce mai complicat să pui mâna pe una.

În ultimele luni, am detaliat mai multe situații în care autoturisme electrice Bolt de la General Motors au ajuns să explodeze. Problema se pare că este cauzată de niște baterii defectuoase de la LG Chem, divizia responsabilă de acumulatori din cadrul corporației LG. Dincolo de acele probleme care au lovit serios brandul, GM, la fel ca întreaga industrie, încearcă să facă față unei crize globale de cipuri.

Chevy Bolt intră într-o pauză lungă

General Motors este unul dintre cei mai puternici producători de autoturisme de pe mapamond, cu sedii într-o varietate mare de colțuri ale lumii. Din păcate, criza mondială de cipuri i-a forțat pe americani să rămână cu doar patru fabrici în funcțiune, cel puțin pentru o perioadă de timp limitată.

Cea mai recentă înfrângere pentru GM vine din Orion, în SUA, unde a fost întreruptă producția la uzina în care erau asamblate modelele problematice de Chevy Bolt. Principalul vinovat pentru această decizie a fost procesul de întoarcere în service a mașinilor electrice din această serie pentru schimbarea bateriei.

Partea tristă este că fabrica din Orion ar fi trebuit să fie închisă doar până pe 24 septembrie, cu scopul ca GM să înțeleagă un pic mai bine gravitatea problemei întâmpinate de posesorii de Bolt. Din păcate, la finele săptămânii trecut, fanii Chevy Bolt au mai primit o lovitură. General Motors a anunțat că va extinde închiderea fabricii cel puțin până la mijlocul lunii octombrie.

Cu alte cuvinte, nu este foarte clar când sau dacă se vor mai produce autoturisme electrice Bolt. Singurul lucru sigur este că GM ne-a asigurat că nu producția nu va fi reluată până când problema nu a fost remediată complet. Dincolo de Bolt, mașinile a căror producție este în stand-by din cauza mașinilor închise sunt Chevrolet Traverse, Equinox, Blazer, Buick Enclave și GMC Terrain.

Citește și: