Aeroportul de la Brașov, mai aproape de realitate: cele mai noi detalii

Aeroportul de la Brașov, mai aproape de realitate: cele mai noi detalii

Doi ofertanți s-au înscris în procedurile de achiziție a serviciilor de navigație aeriană pentru Aeroportul Internațional Brașov, care sunt desfășurate de către Consiliul Județean Brașov.

Valoarea totală a investiției pentru cele două componente, adică pentru proiectarea procedurilor de zbor instrumentale și a spațiului aerian și realizarea infrastructurii fizice și dotarea acesteia cu echipamente specifice, este de peste 60 de milioane de lei.

Pentru componenta care vizează procedurile de zbor instrumentale și spațiul aerian, la termenul de depunere a ofertelor stabilit în data de 27 septembrie a existat o singură firmă ofertantă, Regional Air Suport, iar în prezent, documentația este în etapa de evaluare tehnică, a informat CJ Brașov într-un comunicat de presă.

Valoarea totală estimată a acestei achiziții este de 1.127.688,40 de lei fără TVA, sumă ce include: proiectarea procedurilor de zbor instrumentale şi a spaţiului aerian; codarea procedurilor conform Sistemului de Management al Zborului; elaborarea hărţii de zgomot.

Pentru cea de-a doua componentă, cea a serviciilor de navigație aeriană, ce vizează realizarea infrastructurii fizice și dotarea acesteia cu echipamente specifice, procedurile de achiziție au avut stabilită data-limită de ofertare în 14 octombrie, iar singurul participant înscris este asocierea UTI Construction and Facility Management– BOG’ART.

Primul pas către un nou aeroport

ADVERTISING

Asocierea propune șapte subcontractați și terți: Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații, Electroproiect, Smart Integrated Solutions SRL, Popp & Asociaţii, Thales Italia S.P.A., Saab Digital Air Traffic Solutions AB şi Specialne Systemy a Software A.S.

Obiectul procedurii îl constituie achiziționarea echipamentelor necesare asigurării serviciilor de navigație aeriană la Aeroportul Internațional Brașov prin dezvoltarea infrastructurii fizice specifice.

Practic, va fi implementată soluția de turn de control virtual și vor fi achiziționate și instalate echipamentele de comunicație, navigație, supraveghere și meteo în cadrul Aeroportului.

Totodată, achiziția include proiectarea și execuția clădirii de contingență, inclusiv inel/rețea de fibră optică, inel/rețea de alimentare echipamente și lucrări de infrastructură pentru amplasarea echipamentelor în teren, conform studiului de fezabilitate.

Valoarea totală estimată a acestei achiziții este de 60.175.091,40 de lei fără TVA.

Citește și: