Acum poți vedea cu ochii tăi ce se întâmplă în spațiu: primul film de lungmetraj e aproape gata

Acum poți vedea cu ochii tăi ce se întâmplă în spațiu: primul film de lungmetraj e aproape gata

Dacă te pasionează spațiul cosmic, atunci nu trebuie să mai cauți reviste și documentare de câteva minute pentru a-ți hrăni curiozitatea. Te așteaptă cel mai fascinant film de lungmetraj care îți va dezvălui toate misterele din Univers, cărora nimeni nu le-a găsit până acum vreun răspuns.

Trebuie să știi că filmările pentru primul film de lungmetraj în spațiu s-au încheiat.

Space.com relatează că actrița rusă Yulia Pereslid, producătorul Klim Shipenko și cosmonautul Oleg Novitskiy s-au întors pe Pământ, după ce primii doi au petrecut 12 zile filmând filmul „Provocarea”, la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Cei trei au părăsit ISS într-o navă spațială Soyuz la ora 21:14, spre est, pe 16 octombrie și au aterizat în Kazahstan, doar câteva ore mai târziu, la ora 12:35.

Filmările au necesitat sacrificii semnificative pentru unii membri ai echipei ISS, scrie presa internațională, însă sunt așteptate feedback-uri pozitive din partea criticilor de film, motiv pentru care efortul și greutățile vor merita.

Lungmetrajul gravitează în jurul unui chirurg interpretat de Yulia Sherepild care merge de urgență pe stația spațială internațională într-o misiune pentru a salva viața unui cosmonaut, Shipenko.

Deși până acum s-au depus eforturi uriașe și s-a muncit intens, fără încetare, atât pe platourile de filmare cosmice, cât și în spatele camerelor, acolo unde operatorii au pus totul cap la cap și au încercat să surprindă fiecare detaliu, va mai dura până când capodopera cinematografică va putea fi vizionată la scară largă, de publicul amator.

Nimic nu va mai fi la fel în cinematografie

După ce această capodoperă cinematografică rusească va umple micile și marile ecrane, se va naște o nouă eră în această artă. Conform criticior care s-au pronunțat deja asupra ideii de ansamblu a acestei producții, se pare că regizorii și producătorii care au gândit acest proiect au fost cu un pas înaintea evoluții omenirii și au dat startul unei noi ere cinematografie.

Vorbim despre o eră în care vom vedea tot mai des actori celebri pe platouri de filmare în afara Terrei și ne vom obișnui din ce în ce mai mult cu ideea că am depășit granițele Pământului.

 

Citește și: