Aceste afaceri vor face bani frumoși în perioada următoare: antreprenorii își fac deja calculele

Aceste afaceri vor face bani frumoși în perioada următoare: antreprenorii își fac deja calculele

Doar puțin timp ne mai desparte de venirea sărbătorilor de iarnă, ce reprezintă unul dintre cele mai frumoase momente din an. Pe lângă spiritul sărbătorilor ce ne oferă tuturor o împlinire sufletească, această perioadă din an aduce și profituri uriașe pentru unele afaceri. Este vorba despre business-urile care activează în retail.

Comercianții din întreaga țară abia așteaptă sezonul de iarnă, deoarece preconizează că vor înregistra cifre de afaceri record, de pe urma apetitului românilor pentru cumpărături.

Bogdan Maioreanu, analist în domeniul serviciilor financiare şi al investiţiilor, la eToro, susține că, anul acesta ar putea aduce profituri record pentru comercianți, dar și un sezon mai lung de cumpărături.

Se pare că românii au început cursa prin magazine mai devreme, de teama ca nu cumva, în prag de Craciun, Moșul să rămână cu sacul gol și să nu mai găsească cadouri, pe fondul crizei de pe lanțurile internaționale de aprovizionare.

Astfel, pentru a elimina orice risc, românii fac deja, din noiembrie, cumpărături pentru sărbători.

Cum arată cifrele pe care le vor înregistra afaceriștii

Antreprenorii se vor bucura de cifre de afaceri în creștere față de anul precedent. Analiza eToro arată că vânzările vor creşte cu 8,5% până la 10,5% faţă de 2020.

Totuși, pe lângă așteptările optimiste pe care le au în privința vânzărilor, antreprenorii din retail se confruntă cu mari probleme.

Cele mai numeroase provocări vin din zona forței de muncă. Aceștia susțin că pe piață există un deficit foarte mare de forță de muncă, o criză acută ce pune în pericol desfășurarea acestor afaceri.

Conform unei analize Manpower Group, realizată la nivel global, 69% dintre angajatori nu pot găsi persoane cu competenţele de care au nevoie, ceea ce reprezintă cea mai mare cifră din ultimii 15 ani.

Nici România nu scapă de criza forței de muncă. Deși avem o rată a șomajului destul de pronunțată, inclusiv în rândul tinerilor, 80% dintre angajatori au probleme în a găsi talente. De asemenea, există 280.000 de locuri de muncă neocupate, motiv pentru care, de curând, Guvernul a decis ca, pentru 2022, să adopte măsura importării masive de forță de muncă de pe piețele străine.

Citește și: