01 feb. 2021 | 17:55

Acesta e primul aeroport pentru mașinile zburătoare. Unde se află și cine l-a construit

ACTUALITATE
Acesta e primul aeroport pentru mașinile zburătoare. Unde se află și cine l-a construit

Cum ar fi dacă ar exista un aeroport pentru mașinile zburătoare? Acum se poate. Și poate se reduce și aglomerația de pe șosele.

Nu mai e SF. E realitate. Primul aeroport dedicat mașinilor zburătoare și dronelor va fi construit anul acesta în Coventry, Marea Britanie.

Taxiuri zburătoare, drone, elicoptere electrice, toate acestea vor avea un loc de unde să decoleze și unde să aterizeze. “Deci, mașinile zburătoare sunt cu siguranță la orizont, într-un fel sau altul. Este doar o chestiune cu cât timp înainte le obținem”, spune Antuan Goodwin, car review editor, citat de Mediafax.

“O să apară pe șosea, da! Foarte curând”, spune și Ralf Bus, director de marketing Altran.

Proiectul aeroportului pentru mașini zburătoare a primit deja aprobare de la guvernul Marii Britanii în valoare de 1,2 milioane de lire sterline. Cei de la Hyundai vor fi responsabili pentru construirea aeroportului.

Ce presupune legea despre mașinile zburătoare

Poate sună puțin SF și te duce cu gândul la Harry Potter, însă celebrul stat New Hampshire a adoptat o lege care să-ți permită să conduci o mașină zburătoare – asta când îți vei permite una, desigur.

„Nu era nimic în lege care să permită acest tip de vehicul pe drum”, a declarat pentru NHPR reprezentantul statului, Sherman Packard, un sponsor al proiectului de lege. „Pentru a le permite să existe și să circule în New Hampshire, a trebuit să adoptăm acest tip de legislație”, a adăugat.

Legea nu permite ca mașinile care zboară să se ducă efectiv pe cer și nici nu le permite să decoleze sau să aterizeze pe drumurile publice. De asemenea, nu poți cumpăra încă o mașină zburătoare, deși un număr tot mai mare de startup-uri și companii mai mari spun că lucrează la ele.

Dar, odată ce vehiculele vor fi scoase la vânzare – încă un vis îndelungat în aviație – legea îți va permite să conduci pe drumurile statului, lege despre care parlamentarii spun că nu era în vigoare anterior.