Dacă vom avea vreodată mașini zburătoare, aici ar putea fi făcute primele teste

Dacă vom avea vreodată mașini zburătoare, aici ar putea fi făcute primele teste

Poate sună puțin SF și te duce cu gândul la Harry Potter, însă celebrul stat New Hampshire tocmai a adoptat o lege care să-ți permită să conduci o mașină zburătoare – asta când îți vei permite una, desigur.

„Nu era nimic în lege care să permită acest tip de vehicul pe drum”, a declarat pentru NHPR reprezentantul statului, Sherman Packard, un sponsor al proiectului de lege. „Pentru a le permite să existe și să circule în New Hampshire, a trebuit să adoptăm acest tip de legislație”, a adăugat.

Ce presupune legea mașinilor zburătoare

Legea, subliniază CNET, nu permite ca mașinile care zboară să se ducă efectiv pe cer și nici nu le permite să decoleze sau să aterizeze pe drumurile publice. De asemenea, nu poți cumpăra încă o mașină zburătoare, deși un număr tot mai mare de startup-uri și companii mai mari spun că lucrează la ele.

Dar, odată ce vehiculele vor fi scoase la vânzare – încă un vis îndelungat în aviație – legea îți va permite să conduci pe drumurile statului, lege despre care parlamentarii spun că nu era în vigoare anterior.

Jeff Rapsis, directorul executiv al Muzeului Aviației din New Hampshire, a declarat pentru NHPR că valurile inițiale ale mașinilor care zboară probabil nu vor rămâne în trafic, ceea ce face ca legea să fie una ușoară, una la care se pot adapta șoferii.

Mașina zburătoare nu e chiar atât de departe

De asemenea, și Hyundai are planuri mari pe zona auto și nu doar pe cea care vizează electricele și autonomele. Pune la bătaie o sumă uriașă pentru a lansa pe piață inclusiv mașini zburătoare.

Constructorul vrea să investeacă în mașini zburătoare, mașini pe hidrogen și diverse servicii de mobilitate. Planul e întins pe următorii cinci ani, poartă numele de Strategy 2025 și sunt prevăzute investiții de 10 miliarde de dolari în fiecare an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: