22 mai 2021 | 12:24

A fost lansată cea mai dorită caracteristică a Microsoft Office pentru Android

TEHNOLOGIE
A fost lansată cea mai dorită caracteristică a Microsoft Office pentru Android

Microsoft adaugă, în cele din urmă, modul întunecat la aplicația sa Office pentru Android. Reprezentanții companiei spun că aceasta a fost una dintre cele mai solicitate caracteristici în rândul utilizatorilor Microsoft Office.

În timp ce aplicația Office e disponibilă pe iOS și Android de mai bine de un an, doar versiunea iOS a inclus până acum suport integrat în modul întunecat.

„A fost o caracteristică foarte solicitată de mulți dintre clienții noștri”, recunoaște Sourab Nagpal , manager de produs la Microsoft.

„Mulți oameni preferă să folosească Dark Mode, deoarece consideră că oferă o experiență vizuală mai confortabilă pentru citit și lucrat pe dispozitive mobile”, a mai spus oficialul Microsoft.

Cea mai recentă aplicație Office pentru Android va activa automat modul întunecat dacă ai setat asta ​​ca preferință de sistem pe dispozitivul tău Android.

Modul întunecat poate fi, de asemenea, activat din fila Acasă din aplicația Office.

Microsoft spune că lansează modul întunecat pentru Office pe Android în următoarele săptămâni, deci este posibil să nu apară instantaneu pentru toți utilizatorii.

Microsoft Office pentru Android combină Word, Excel și PowerPoint într-o singură aplicație. De asemenea, include acțiuni rapide, cum ar fi scanarea PDF-urilor.

Ce alte noutăți mai pregătește Microsoft

Aceasta nu este singura schimbare importantă pe care o pregătește Microsoft utilizatorilor în această perioadă.

Trebuie să știi că Microsoft va elimina Adobe Flash Player din sistemul de operare Windows 10.

„Începând cu iulie 2021, KB4577586 «Actualizare pentru eliminarea Adobe Flash Player» va fi inclusă în cea mai recentă actualizare cumulativă pentru Windows 10, versiunile 1607 şi Windows 10, versiunea 1507. KB-ul va fi inclus şi în setul lunar de actualizări şi în actualizarea de securitate pentru Windows 8.1, Windows Server 2012 şi Windows Embedded 8 Standard ”, scrie pe blogul său Flash Player End of Support, compania din Redmond.

De asemenea, vom spune „Adio” și bătrânului Internet Explorer. De la jumătatea anului vitor, acesta nu se va mai regăsi în sistemul de operare al companiei.