A apărut brățara de fitness smart cu o baterie revoluționară: ce legătură are cu Tesla

A apărut brățara de fitness smart cu o baterie revoluționară: ce legătură are cu Tesla

O companie americană a lansat brățara de fitness smart. Tehnologia de care dispune o face să fie mult mai utilă, decât până acum.

Brățara Whoop a venit cu o inovație în ceea ce privește bateriile folosite în scop sportiv. Ea este construită cu ajutorul unei pudre de siliciu care îi crește mult eficiența. Datorită ei, ceasul poate avea mai mulți senzori, iar autonomia rămâne la fel. În industria bateriilor, se fac cercetări intense pentru miniaturizarea acesteia.

Ce conțin noile baterii?

Bateria are o densitate energetică mai mare cu 17%, decât modelul precedent. Ea este net îmbunătățită, pudra de siliciu conținută duce la creșterea semnificativă a eficienței sale. În plus, dacă până acum se folosea grafit la anodul bateriilor litiu-ion, acum, acesta este înlocuit cu siliciu. Materialul este mai ieftin și permite stocarea a mai multor atomi ionizați. Pe lângă asta, spațiul alocat este mult mai mic.

Compania care a dezvoltat bateria se numește Sila. Ea a fost fondată, acum un deceniu, în California și are, în prezent, 250 de angajați. Ea a aparținut unui fost angajat de la Tesla. În 2011 s-a crezut că bateria va fi gata în cinci ani, dar le-a luat 10 ani ca să o termine. Pentru acest lucru Sila a primit o finanțare de 925 milioane de dolari.

Sunt și alte companii care lucrează intens la noi tehnologii care să îmbunătățească bateriile. Enovix, QuantumScape, Solid Power și Sila sunt câteva dintre ele. Procesoarele tot mai puternice și ecranele tot mai luminoase duc la o autonomie scăzută a bateriei. De aceea, performanțele gadgeturilor cer baterii mai eficiente.

Noua baterie cu pudră de siliciu vrea să vină în întâmpinarea  cerințelor, care sunt tot mai mari. Compania Sila are parteneriate și cu constructori auto. Ea își propune, ca bateriile sale să ajungă și pe mașini din 2025. Acest lucru ar duce la reducerea costurilor de producție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: