05 apr. 2021 | 13:40

12 secrete din WhatsApp: funcții care le pot schimba românilor tot ce știau despre aplicație

CHESTII
12 secrete din WhatsApp: funcții care le pot schimba românilor tot ce știau despre aplicație

La nivel global, WhatsApp numără circa 2 miliarde de utilizatori. E enorm. Pe măsură ce-a crescut în număr de useri, aplicația a crescut și prin funcționalități. Iată câteva de care poate nu știai.

Schimbi formatul textului în WhatsApp. Poți să dai o notă de originalitate mesajelor tale prin caractere aldine, cursive sau strikethrough? Trebuie doar să adaugi câteva caractere înainte și după text: * bold * , _cursive_ și ~ tăiat ~ .

Poți evidenția mesajele. Cu această opțiune poți marca mesajele cu o stea apăsând pe ele și lasă-le ca favorite pentru a le localiza. Data viitoare când vei căuta un anumit mesaj, într-o conversație, vei găsi imediat ceea ce cauți.

Poți afla la ce oră ți-a fost citit mesajul. Tot ce trebuie să faci este să apeși pe el și să glisezi degetul spre stânga. De asemenea, poți selecta opțiunea Info din meniul cu trei puncte. În ambele cazuri, vei vedea la ce oră a fost trimis, primit și citit un mesaj.

Mesaje temporare (adică se autodistrug). Cel mai bine servesc la protejarea informațiilor valoroase. Și, desigur, le poți folosi după cum vrei. Ca să le activezi, faci așa: atingi numele contactului din chat; selectezi opțiunea Mesaje; pornești comutatorul Mesaje temporare.

Dispari de pe WhatsApp pentru ceilalți

Dacă nu îți dorești ca oamenii să vadă când ai fost ultima dată pe WhatsApp, poți face să dispară ultima conextiune, după cum notează Entrepreneur. Deschizi meniul Setări, selectezi Cont și apoi Confidențialitate. Cauți „Last Seen” sau în funcție de cum îți apare. De asemenea, poți alege dintre toate persoanele de contact sau poți selecta doar câteva. Nu uita că este întotdeauna bine să ai cel puțin un contact care știe când a fost ultima conexiune, din motive de securitate.

Cum marchezi o conversație ca „necitită”. Dacă vrei să îți ții, din anumite motive, o conversație necitită, trebuie să dai clic pe chat timp de câteva secunde și să selectezi opțiunea „Marcați ca necitit” . Conversația va arăta ca atunci când primești un mesaj nou.

Ascultă mesajul audio înainte de a-l trimite. Când trimiți mesaje vocale ai posibilitatea de a asculta înainte conținutul și dacă nu îți place ceea ce ai înregistrat, poți să nu trimiți fișierul respectiv. Acest truc se realizează când începi să înregistrezi sunetul și când dorești să îl oprești, ieși din aplicație în timp ce apeși butonul de înregistrare. Când revii la conversație vei vedea că sunetul este menținut și că îl poți asculta, trimite sau șterge.

Fundaluri personalizate pentru chat. Fiecare chat poate avea un fundal personalizat. Poți alege pentru fundal atât o imagine din galeria foto personală, cât și din galeria WhatsApp. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să accesezi meniul Setări , apoi la Chaturi și să selectezi opțiunea Imagine de fundal . Aici vei găsi toate imaginile disponibile și poți regla luminozitatea ecranului.

Sunete personalizate de notificări. Această este o opțiune excelentă pentru a ști exact cine îți trimite mesaje WhatsApp datorită tonurilor personalizate. Ce trebuie să faci este să mergi la chat-ul în cauză, să faci clic pe numele acestuia și să cauți opțiunea „Ton personalizat” și să o selectați pe cea care îți place cel mai mult.

Află contactul preferat. Cu această opțiune vei putea afla cu ce persoane de contact interacționezi cel mai mult. De asemenea, îți permite să îți gestionezi stocarea internă. Trebuie doar să accesezi Setări, apoi Stocare date și, în final, Utilizare stocare.

Fă loc în telefon. Dacă te-ai săturat ca memoria telefonului tău mobil să fie încărcată de fotografiile și videoclipurile pe care ți le trimit prietenii tăi, le poți împiedica să fie descărcate automat din WhatsApp. Trebuie doar să accesezi meniul Setări al aplicației și să selectezi Chaturi. Acolo trebuie să dezactivezi opțiunea Vizibilitatea fișierelor multimedia.

Testează noile versiuni WhatsApp înaintea altora. S-ar putea să te intereseze calitatea de beta tester pentru a fi unul dintre primii care testează noile funcții lansate de aplicație. Trebuie doar să faci clic pe acest link și să urmezi toate instrucțiunile.