100 de dolari pentru cine acceptă să se vaccineze: cine a venit cu această idee

100 de dolari pentru cine acceptă să se vaccineze: cine a venit cu această idee

Un stat american vrea să-i plătească pe cei care vor să se vaccineze. Oferta e de 100 de dolari.

Un stat american s-a gândit să stimuleze financiar campania de vaccinare și oferă tinerilor care acceptă să se imunizeze 100 de dolari. Oficialii speră ca, în acest fel, dorința de vaccinare să fie și mai mare. E vorba de un stimulent acordat sub formă de obligațiune în Virginia de Vest.

Așadar, banii nu se oferă în mână. Adică acești bani vor fi primiți la o dată ulterioară, alături de dobândă.

100 de dolari pentru cine acceptă vaccinarea

Autoritățile susține că au plecat de la o idee simplă și că stimulentul va fi acordat persoanelor cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani.

„Copiii noștri probabil nu realizează cu adevărat cât de importanți sunt în oprirea acestei pandemii”, a spus guvernatorul statului Virginia de Vest, Jim Justice.

Virginia de Vest a fost unul dintre primele state americane în topul vaccinării, însă progresul a încetinit în ultimele săptămâni. Există temeri că tinerii ar fi mai ezitanți în privința vaccinului.

Stimulentul oferit de autorități le permite celor vaccinați din grupul vizat să primească 100 de dolari, plus dobândă, la o dată ulterioară. Obligațiunea de 100 de dolari va fi oferită și tuturor celor cu vârste între 16 și 35 de ani care s-au vaccinat până acum în Virginia de Vest.

Aproximativ 52% dintre cei 1,5 milioane de locuitori ai statului eligibili pentru vaccinare au fost imunizați, potrivit guvernatorului Justice, însă aproximativ 40% din populație ezită să se vaccineze. „Încerc să gasesc o modalitate prin care să-i motivez, iar noi să trecem peste această încercare”, a adăugat acesta.

Plățile vor fi finanțate prin pachetul de asistență în pandemie de 1.900 de miliarde de dolari al SUA, denumit CARES, intrat în vigoare luna trecută.

Guvernatorul din Virginia de Vest a anunțat că autoritățile au verificat temeinic procedura pentru a se asigura că fondurile primite pot fi folosite în mod legal pentru obligațiuni.

Toate persoanele peste 16 ani din SUA pot fi vaccinate, iar aproximativ jumătate dintre adulții americani au primit până acum cel puțin o doză de vaccin, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC).