01 iul. 2020 | 10:00

Windows 10, o experiență mai stresantă pentru companii: ce a mai schimbat Microsoft, acum

ACTUALITATE
Windows 10, o experiență mai stresantă pentru companii: ce a mai schimbat Microsoft, acum

Spre deosebire de versiunile anterioare ale sistemului de operare, în Windows 10, actualizările sunt inevitabile. Dacă erai utilizator business, le puteai amâna, dar lucrurile s-au schimbat.

Nu este foarte clar dacă Microsoft caută să alieneze utilizatorii din segmentul business sau doar să-i streseze teribil, dar un lucru este sigur. Administratorii de rețea din mediile corporate vor avea o viață mai grea din cauza unei decizii arbitrare a companiei americane.

Ca referință, dacă făceai investiția într-o licență de Windows 10 Pro, aveai posibilitatea de a amâna actualizările sistemului de operare până la un an. Acea măsură era constructivă pentru că multe dintre update-urile lansare de Microsoft au probleme semnificative de stabilitate și cauzează mai multe neplăceri decât rezolvă. Ca referință, de curând, un update la Windows 10 a lăsat foarte mulți utilizatori fără posibilitatea de a scoate ceva la imprimantă. 

Din păcate, conform celor de la WindowsTimes, odată cu versiunea Windows 10 2004, nu vei mai putea amâna instalarea actualizărilor de Windows cu mai mult de 35 de zile. Schimbarea va afecta utilizatorii de Windows 10 Pro, Enterprise și Education. Noua valoare impusă, de 35 de zile, este aceeași la care au acces utilizatorii casnici de Windows Home. Opțiunea de a amâna instalarea update-urilor cu până la 365 de zile a fost eliminată din setările sistemului.

În continuare, vei putea să faci mișculații cu perioada de amânare a actualizărilor, dar vei fi nevoit să o faci într-o manieră un pic mai complexă, prin intermediul Group Policy Edition.

În mod previzibil, din perspectiva Microsoft, gestul este menit să prevină confuzia și să alinieze într-o manieră mai eficientă versiunile de Windows 10 aflate în circulație. În consecință, PC-urile vor fi întotdeauna la curent cu toate schimbările introduse de gigantul din Redmond, de la funcții noi și până la update-uri urgente de securitate.

Cele mai multe companii nu vor fi însă mulțumite de această schimbare, din cauza problemelor din trecut cauzate de un update oferit de Microsoft. Nu putem decât să sperăm că inginerii din Redmond vor remedia problemele grave cauzate tot de ei în cele 35 de zile pe care le ai acum la dispoziție pentru a amâna o actualizare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele