Microsoft repară ce a stricat în Windows 10, dar nu pentru toți utilizatorii: ce se întâmplă cu imprimantele

Microsoft repară ce a stricat în Windows 10, dar nu pentru toți utilizatorii: ce se întâmplă cu imprimantele

În urmă cu aproximativ o săptămână, aflam modul dezastruos în care o actualizare de Windows 10 a pus pe butuci comunicarea PC-urilor cu majoritatea imprimantelor. Între timp, situația s-a remediat, parțial.

După câteva zile în care utilizatorii de Windows 10 nu au mai putut lista documente, pentru că și-au făcut update la sistemul de operare, Microsoft a lansat alte actualizări, în speranța remedierii situației. Din păcate, conform celor de la Neowin, deși au fost afectate toate versiunile de Windows 10, soluții de remediere au fost lansate doar pentru anumite iterații ale sistemului de operare.

La momentul de față, în cazul în care ești utilizator de Windows 10 1803, 1809, 1903 și 1909 ar trebui să-ți faci update la Windows, mai ales dacă ai întâmpinat dificultăți în comunicarea cu imprimanta. În descrierea oficială pentru noile actualizări lansate de curând se menționează că ”adresează o problemă care ar putea împiedica abilitatea unor imprimante de a imprima”.

Dacă nu ai acces încă la aceste update-uri prin intermediul Windows Update, le poți instala manual printr-un click pe versiunea potrivită de Windows de mai sus. Partea bună este că vor putea în sfârșit să listeze ceva la imprimantă, după aceea.

Ca referință, problemele utilizatorilor de Windows 10 au început în urmă cu mai bine de o săptămână, când Microsoft a lansat mai multe actualizări de securitate. Cei care s-au grăbit să le instaleze au întâmpinat probleme majore în procesul de imprimare. Cu excepția imprimantelor Epson, majoritatea celorlalte branduri de imprimante și multifuncționale au fost afectate de problemă.

Nu a durat mult până când gigantul din Redmond a confirmat problema și a atras atenția asupra faptului că afectează și imprimantele software, nu doar pe cele hardware. Imprimantele software sunt cele care facilitează, de exemplu, crearea unui fișier PDF în momentul în care listezi un document, în loc să-l scoată pe hârtie. Toate au încetat să mai funcționeze.

Citește și: