Virusul nu e, de fapt, originar din Wuhan: ce spun experții chinezi

Virusul nu e, de fapt, originar din Wuhan: ce spun experții chinezi
Sursa foto: Matthew Tran / Unsplash

Noi informații oferite de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din China arată că, de fapt, virusul nu este originar din piața umedă din Wuhan.

Deși virusul a început să facă victime de aproximativ jumătate de an, originea precisă a acestuia nu este cunoscută încă de către oamenii de știință. Acum, noi concluzii ale experților din cadrul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din China susțin că virusul n-a pornit, de fapt, din piața din Wuhan, așa cum se credea inițial.

De altfel, chiar CDC-ul chinez a afirmat anterior că noul coronavirus provine, cel mai probabil, de la piața Huanan Seafood Wholesale Market din Wuhan. Aici a apărut primul grup de cazuri de coronavirus. Potrivit informațiilor de până acum, oamenii au contractat virusul din carnea vândută pe piață. Aceasta a determinat China să interzică piețele de animale sălbatice și pe activiști să facă eforturi pentru eliminarea comerțului mondial de animale sălbatice.

Ce dovezi au chinezii despre virusul din Wuhan

Experții chinezi au cercetat mai mult problema. Acum, au ajuns la concluzia că piața umedă din orașul chinez n-a stat la baza originii virusului SARS-CoV-2.

Potrivit lui Gao Fu, directorul CDC din China, spune că probele recoltate de la animale din piață au revenit negative pentru noul coronavirus, ceea ce sugerează că oamenii din piață nu ar fi putut contracta virusul de la aceastea. De fapt, Fu spune că piața din Wuhan a fost, de fapt, la rândul său, o victimă a noului coronavirus.

De altfel, un grup tot mai mare de cercetători susține concluzia CDC China,  potrivit căreia originile focarului nu au legătură cu piața. Virusul pare să fi circulat în Wuhan înainte ca primele cazuri să fie raportate.

Potrivit lui Colin Carlson, zoolog în cadrul Georgetown University, piața umedă din Wuhan ar fi putut fi pur și simplu locația în care a avut loc un așa-numit „super-eveniment de răspândire”. Aceasta este o situație în care o persoană bolnavă infectează un număr foarte mare de persoane.

Citește și:
Etichete: