Vin bani în România: intră direct pe card și sumele ajung până la 3.600 de lei

Vin bani în România: intră direct pe card și sumele ajung până la 3.600 de lei

O veste excelentă în aceste vremuri tulburi vine pentru cei care au de primit bani. Cifrele arată că situația e optimistă pentru acești români.

Multă vreme, despre banii intrați din diaspora în România s-a vorbit cu miliardele. Cifrele din ultimii ani nu mai sunt atât de optimiste, dar încă înseamnă ceva. Sumele de bani trimise de românii din diaspora au crescut cu 25% în septembrie, faţă de lunile de vară. E o tendinţă repetată în fiecare an, înainte de începerea anului şcolar.

Pentru a se asigura că acoperă nevoile copiilor, părinţii care lucrează peste graniţe trimit bani chiar şi în două – trei tranşe într-un interval de 30 de zile, conform datelor comunicate de TransferGo. Cei din Marea Britanie, de exemplu, trimit în medie între 400 (aprox. 2.100 lei) şi 700 de lire (aprox. 3.670 lei), în total, de la mijlocul lunii august şi până la mijlocul lunii septembrie.

Date oficiale despre câți români sunt în Marea Britanie, sau câți trimit bani în România, numărul cetățenilor români care au cerut rezidență post-Brexit s-a ridicat la 564.300, potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul de Interne. Asta plasează comunitatea românească din Marea Britanie pe locul 2 după cea poloneză (665.500).

Cum trimit românii bani în țară?

Dacă la începutul anilor 2000, românii din diaspora se bazau pe transferurile clasice, în ultimii ani au început să apeleze la serviciile mai noi, mai moderne, cum ar fi Revolut, PayPal sau chiar TransferGo. Pe plan local, această companie este prezentă din 2015.

În 2019, au fost operate către România peste jumătate de milion de transferuri prin intermediul TransferGo, 80% dintre acestea fiind efectuate de pe aplicația pentru dispozitive mobile. Mai mult, în aprilie 2020, TransferGo a raportat o creștere de 50% a transferurilor către țara noastră, precum și un grad de utilizare al aplicației de peste 60%.

Cu ce s-a remarcat compania, mai ales pentru români care trimit bani în țară, e că poate garanta că fondurile clienților vor ajunge la destinație în 30 minute. Este preferată de emigranții care trimit bani acasă, datorită lipsei procedurilor birocratice ale băncilor, precum și datorită taxelor mai mici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: