VIDEO TOP 7 cele mai bune spectacole de stand-up comedy, ca să nu te mai plictisești în pandemie

În pandemie, a crescut puternic consumul de conținut de divertisment. Așa că-ți propunem câteva spectacole de stand-up comedy care au rămas în istorie.

Show-urile de stand-up comedy au început să fie și la noi extrem de apreciate de ceva ani buni. Dar fenomenul a apărut de mult în Statele Unite și sunt câțiva oameni care au scris istorie în domeniu. Printre ei se numără Bill Hicks, George Carlin sau Richard Pryor.

Poate Seinfeld e mai cunoscut, pentru că a reușit să aibă propriul serial de televiziune. Dar sunt alții care au pus bazele comediei și care i-au inspirat pe mulți ulterior să facă același lucru. Inclusiv pe comedianții de la noi.

TOP 7 Cele mai bune spectacole de stand-up comedy

Locul 7: ‘Patrice O’Neal: Elephant in the Room’ (2011)

Cu toate că este tentant să venerăm personalități publice care mor tinere, Patrice O’Neal – supranumit și comediantul comedianților – nu ar putea fi confundat niciodată cu un sfânt. Dovada se află în singurul spectacol înregistrat de el cu puțin timp înainte de a muri în 2011. „Sunt aici pentru a vă spune ce suntem, nu cine suntem”, spune O’Neal spectatorilor.

Locul 6: ‘Bill Hicks: Relentless’ (1992)

Poate unul dintre cei mai mitizați comedianți ai tuturor timpurilor, Bill Hicks a fost un critic al societății americane, o mare parte din temele abordate de Hicks implicând atacuri directe asupra religiei, politicii și consumerismului. Cu un umor negru, acid și tendențios, Bill Hicks  a fost un oratorstrălucit, variind volumul discursului său și convingând cu o serie de efecte sonore

Locul 5: ‘Robin Williams: An Evening at the Met’ (1986)

Probabil că l-ai văzut de nenumărate ori pe PROTV în filmele sale pentru copii precum Jumanji sau Peter Pan, dar Robin Williams avea și o parte pe care mulți poate nu o știau. Pe lângă faptul că era un actor complet, era și un actor de stand up comedy sau mai degrabă un one-man-show total, cum o arată și acest special.

Locul 4: ‘Dave Chappelle: Killin’ Them Softly’ (2000)

Celebru pentru serialul său de sketch-uri de pe Comedy Central, Chapelle și-a început cariera de comic, desigur, cu un spectacol de stand-up comedy.  Glumele lui Chapelle pot fi nepotrivite sau jignitoare pentru unii, dar de obicei se leagă tematic de experiențele sale de viață ca om de culoare care trăiește în America.

Locul 3: ‘Louis CK: Shameless’ (2007)

Deși acum Louis CK este banat din industria divertismentului american din cauza unuiincident sexual, nu îi pot fi anulate meritele și trebuie recunoscut ca unul dintre cei mai bun stand-upperi care au existat vreodată. Cu un stil unic, foarte personal, degajat și absurd, Louis CK mizează pe sinceritate și se confesează pe tot parcursul spectacolului despre cât de grea îi este viața alături de soția sa, mai ales din punct de vederea sexual.

Locul 2: ‘George Carlin at USC’ (1977)

Zeul stand-upului american, cu o carieră de peste 40 de ani și cu peste 15 spectacole înregistrate, George Carlin este unul dintre pionierii acestei arte, iar acest spectacol din 1977 este primul înregistrat de Carlin pentru HBO.

Locul 1: ‘Richard Pryor: Live in Concert’ (1979)

Pryor este important pentru că este primul om – și mai ales de culoare – care a îndrăzit că spună pe scenă lucruri pe care nimeni altcineva nu îndrăznise să le spună, iar politica eliberatoare a comediei lui Pryor a început cu utilizarea a ceea ce numim astăzi: the n-word. Pryor a folosit cuvântul din nou și din nou, scoțând râsete, după râsete.

PLAYTECH
16:11 08.12.2020
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video