VIDEO Test extrem cu Dacia Duster: te scoate din necaz sau nu?

VIDEO Test extrem cu Dacia Duster: te scoate din necaz sau nu?

Dacia Duster e prima de tip SUV de la producătorul local. Totodată, o poți cumpăra și cu tracțiune integrală. Cât de bine rezistă însă dacă ai nevoie să te scoată la drum prin pădure, pe zăpadă și prin nămol? În acest test a avut ca rival un model Audi A4 Allroad.

Testul de acum a presupus trecerea prin diverse situații dificile pentru majoritatea mașinilor. Atât Dacia Duster, cât și Audi A4 au trebuit să urce pante înzăpezite, să treacă prin drumuri extrem de dificile și să ajungă cu bine la final.

Ca motorizare, Audi A4 Allroad a avut un motor 2.0 TDI de 177 de cai putere. A avut transmisie manuală cu șase trepte și un sistem de tracțiune integrală. Mașina a fost echipată cu anvelope all-season. De cealaltă parte, Dacia Duster a avut un motor 1.5 dCi, 115 cai putere, transmisie manuală cu șase trepte și tracțiune integrală. Ce-a avut Duster ca avantaj au fost anvelopele de iarnă.

Cât de bine s-a descurcat Dacia Duster în comparație cu Audi A4 Allroad

Pe dealul cu zăpadă, Dacia Duster a patinat, roțile s-au blocat, dar a ajuns până la urmă la capăt. De cealaltă parte, Audi s-a blocat la jumătatea pantei. A doua încercare a fost cu sistemul quattro de tracțiune integrală și a ajuns la capăt.

Ambele mașini s-au descurcat onorabil, chiar dacă nu sunt chiar cele mai bune alegeri pentru astfel de situații. Cert e însă că, dacă te regăsești pe așa terenuri, măcar te poți baza pe Dacia Duster.

Dacă vrei ceva mai mult, poți încerca un Duster cu șenile. E un model creat pe comandă specială și prezentat la paradele de 1 decembrie. Un așa model, cu șenile, poate fi folosit în agricultură, armată, dar şi industria hotelieră. Se poate merge cu el pe zăpadă, prin noroi sau nisip. Partea și mai bună e că roțile pot fi schimbate cu șenile și viceversa, ceea ce îl face modular și extinde capabilitățile. Roțile pot fi montate în în aproximativ o oră.

Sistemul cu șenile e gândit pentru modelul 4 x 4 și costă aproximativ 10.700 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Economica