VIDEO Mașina care se transformă într-un avion va face un zbor de test în Slovacia

Nici măcar creatorii Transformers nu s-a gândit la asta. În schimb, slovacii s-au gândit și au reușit să creeze un vehicul care, dintr-o mașină relativ obișnuită, se transformă într-un avion în doar câteva minute.

O mașină care se poate transforma într-un avion în mai puțin de trei minute a zburat peste 450 de metri în aer deasupra Slovaciei, ca parte a unui zbor de testare, iar videoclipul acestuia face ocolul internetului.

E mașină? E avion?

Vehiculul, numit în mod potrivit Air Car, este ceea ce ar putea fi considerat o mașină zburătoare de ultimă generație – cu toate că segmentul este încă nou –, iar conceptul a fost dezvoltat de firma slovacă KleinVision.

Videoclipul care arată zborul de test prezintă vehiculul care se transformă într-un avion pe o pistă și apoi decolează pentru zborul de testare.

Potrivit dezvoltatorilor, mașintă pentru călăe fi folosit în același timp ca serviciu comercial de taxi.

“Cea de-a cincea generație de mașină zburătoare proiectată de profesorul Stefan Klein a finalizat două zboruri AGL de 450 metri pe aeroportul Piestany din Slovacia. Modelul a realizat în siguranță două tururi complete de aeroport, inclusiv două decolări și aterizări”, se arată într-un comunicat oficial.

Declarația spunea că modelul cu două locuri cântărește 1.100 kg și poate transporta o sarcină suplimentară de 200 kg per zbor.

“Propulsat de un motor BMW 1.6l, avionul are o putere efectivă de 140 CP. Autonomia estimată de călătorie a vehiculului AirCar este de 1.000 km și consumul de zbor de 18 l / h”, se spune în comunicat.

Conform site-ului oficial al KleinVision, prototipul de mașină zburătoare al AirCar a fost prezentat publicului larg în noiembrie 2019 la China International Import (CIIE) din Shanghai.

Klein Vision nu este singurul producător de astfel de mașini, concurenții pe piață începând să apară cu alte mărci precum AeroMobil, în spațiul aerian. Ca alternativă, poți oricând sa optezi și pentru mașinile zburătoare cu decolare verticală sau cu decolare pe piste.

16:35 30.10.2020
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video