VIDEO Galaxy Note 20 Ultra, în cel mai important test: cât de rezistent este prețiosul gadget

Echipa din spatele canalului de YouTube JerryRigEverything a pus mâna pe un Galaxy Note 20 Ultra, cel mai recent terminal de top de la Samsung, doar pentru a-l chinui la maxim.

Au trecut deja câteva săptămâni de când Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra au fost dezvăluite într-un context oficial. Între timp, acestea au fost supuse mai multor teste de performanță și par să se descurce destul de bine. În cazul în care nu ești foarte grijuliu când vine vorba de utilizarea smartphone-ului, ar fi bine să ai în vedere clipul de mai sus.

Cei de JerryRigEverything au un trecut destul de stufos când vine vorba de realizarea unor teste de rezistență cât se poate de obiective, cuantificabile și repetabile. Galaxy Note 20 Ultra este victima celui mai recent astfel de test, iar rezultatele se pot observa cu ochiul liber în clipul de mai sus.

Deși particularitățile testului sunt numeroase și se pot trage niște concluzii interesante, un lucru este sigur. Telefonul rezistă foarte bine în fața manifestărilor de tortură și este foarte clar că o mare parte din valoare de achiziție extraordinară a fost investită în protejarea prețiosului aparat.

Singurul test la care nu rezistă în mod evident ține de arderea ecranului cu o brichetă. Suprafața expusă la temperatura extremă nu și-a mai revenit.

Galaxy Note 20 Ultra se numără printre puținele aparate de pe piață protejate cu un strat de Corning Gorilla Glass Victus, cea mai recentă iterație a materialului rezistent la zgârieturi. Deși nu pare să fie o îmbunătățire spectaculoasă comparativ cu generațiile anterioare, pare să reziste cu brio la un vârf de șurubelniță, până când intră în contact cu gradul 6 de duritate.

În ceea ce privește funcționarea senzorului de amprentă de sub ecran, acesta funcționează impecabil chiar și după ce ecranul de deasupra a fost zgâriat foarte agresiv, cu o șurubelniță de nivelul 7 de duritate.

Alexandru Puiu
09:30 18.08.2020
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video