VIDEO Dacia Duster se întrece cu o mașină de 3 ori mai scumpă. Care e mai tare în off road?

VIDEO Dacia Duster se întrece cu o mașină de 3 ori mai scumpă. Care e mai tare în off road?

Dacia Duster e un primul SUV făcut de compania românească. A fost actualizat în 2018, dar în testul de acum a fost folosit primul model. Totodată, mai nou, Duster a trecut și pe GPL, dacă voiai să faci economie.

Mașinile din clipul de mai jos sunt o Dacia Duster din 2015 și un Land Rover Defender D90 din 2016. Cel dintâi costă, în medie, de trei până la patru ori mai mult decât Duster. Totodată, e mai recunoscut pentru capabilitatea off road decât mașina românească.

Dacia Duster folosește un motor diesel 1.5 dCi de 115 cai putere. A fost ajustat, astfel încât să dezvolte 130 CP. De cealaltă parte, Defender D90 are cu motor de 2,2 litri TDCi cu 128 CP. Fără prea mari surprize, Duster se descurcă prost pe zăpadă și patinează la urcarea în rampă. Defender D90 e însă mai pregătit, mai greu și se dovedește o alegere mai bună în situații off road.

Dacia Duster pe GPL e la Rabla 2020

Cea mai bună veste cu Rabla 2020 e că, la programul clasic, primești un bonus de 1.000 de lei în plus, dacă alegi o mașină pe GPL. Și Dacia, de anul acesta, are așa modele. Cel mai bun pe care îl listează, dar și singurul, este un Duster GPL Comfort TCe 100.

Acest Duster pe care să-l iei în programul Rabla are aer condiționat manual, proiectoare ceață, geamuri electrice față și spate, dar și volan reglabil pe înălțime. Iar prețul e de sub 13.000 de euro. Ca idee, prin program, ai putea lua mașina cu o rată de 73 de euro pe lună.

Dacă alegi GPL, în teorie, costul per carburant scade cu circa 30%, iar avantajul e că ai două rezervoare pe care te poți baza.

Mașina este dotată cu un comutator între benzină și GPL, astfel că poți alimenta ambele rezervoare și asta îți oferă suficient combustibil cât pentru 1.000 de kilometri. Vestea și mai bună e că, potrivit Dacia, mașina poate fi parcată aproape peste tot datorită sistemelor de siguranță instalate din fabrică.

Citește și: