VIDEO Controversatul joc I Am Jesus Christ primește un nou trailer: te pune în pielea lui Iisus Hristos

În perioada Crăciunului, unul dintre cele mai controversate jocuri din ultimul deceniu s-a bucurat de un nou trailer. I am Jesus Christ te pune în pielea lui Iisus Hristos la maturitate.

Inspirat din Noul Testament, jocul a început să facă valuri online încă din 2019, deși nu are încă o dată exactă de lansare. Acesta este creat de dezvoltatorul SimulaM. Încercând să profite de afinitatea mai multor oameni pentru religie în perioada sărbătorilor de iarnă, creatorii I am Jesus Christ au publicat un nou trailer în urmă cu câteva zile.

Nu se știe când se va lansa încă pentru că dezvoltatorul vrea să organizeze în prealabil o campanie pe Kickstarter. Între timp, însă, poți vedea în detaliu progresul prin intermediul canalului de YouTube accesibil la această adresă. În orice caz, un lucru este sigur, jocul va fi unic datorită premisei și s-ar putea să strângă un număr mare de fani care nu s-au mai jucat în trecut.

„Întoarce-te în timp cu peste 2.000 de ani și urmează aceeași cale ca Iisus Hristos, de la botezul său până la înviere. Inspirată de poveștile Noului Testament, „Eu sunt Iisus Hristos” este o simulare cum nu există alta. Ești pregătit să lupți cu Satan în deșert, să vindeci bolnavii și să îi ajuti pe cei nevoiași?

Realizați peste 30 de minuni emblematice, de la hrănirea celor 5.000 și vindecarea leproșilor, până la calmarea furtunii și darea de vedere orbilor (…) toate culminând cu faimoasa poveste a răstignirii și a învierii lui Hristos”, se arată în descrierea de pe Steam a jocului, potrivit Twinfinite. În comunicatul oficial, scopul jocului este de a propovădui evanghelia într-o manieră actuală și de interes pentru un nou tip de public.

Va fi interesant de văzut dacă vreo față bisericească va accepta să-și asocieze numele cu un astfel de proiect de divertisment. Nu este exclus nici ca jucătorii să facă altceva în joc decât și-au propus dezvoltatorii. Vom vedea.

Alexandru Puiu
07:00 28.12.2020
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video