05 oct. 2020 | 11:00

VIDEO Cel mai scump telefon, într-un test brutal: cum rezistă Galaxy Z Fold 2 ”în lumea reală”

ACTUALITATE
VIDEO Cel mai scump telefon, într-un test brutal: cum rezistă Galaxy Z Fold 2 ”în lumea reală”

Cu un preț de achiziție de aproximativ 10.000 de lei, Galaxy Z Fold 2 de la Samsung este cel mai scump smartphone al momentului. Din acest motiv, nivelul său de rezistență este mai important ca niciodată.

Pentru că nu-și dorește nimeni să dea peste 2000 de euro pe un telefon și să-l țină în puf, echipa JerryRigEverything a făcut efortul de a testa într-o manieră cât se poate de brutală cel mai scump aparat din portofoliul Samsung.

În contextul în care gradul de rezistență al primului Galaxy Z Fold a fost un dezastru în urmă cu aproximativ un an, foarte mulți oameni au fost curioși dacă se va descurca semnificativ mai bine varianta din 2020. Răspunsul la această întrebare îl găsești în clipul de mai jos, dar merită detaliate câteva particularități.

După un stoc dezastruos care a ajuns în review-uri în 2019, cei care au ajuns să cumpere primul Z Fold se pare că au fost suficient de entuziasmați și de numeroși încât să justifice investiția în a doua generație. Astfel a apărut Galaxy Z Fold 2, terminalul cu îmbunătățiri majore pe toate planurile.

Noul Galaxy Z Fold 2 este semnificativ mai bine construit decât prima generație, chiar dacă vizual pare aproape identic cu vechiul model. Dincolo de acest detaliu, ecranul exterior este realizat din sticlă și, după cum vei vedea mai jos, se zgârie destul de tare cu o șurubelniță de nivelul 6 pe scara Mohs de duritate.

La interior, telefonul ascunde un ecran pliabil Dynamic AMOLED 2X de 7,6 inci. Acesta este protejat din fabrică cu o folie montată peste un strat de plastic adițional menit să protejeze panoul. Din păcate, acesta este destul de sensibil. Se zgârie la nivelul 2 de duritate pe scara Mohs și, mai mult decât atât, s-ar putea să-i lași urme permanente dacă ai unghiile ascuțite și insiști într-un anumit punct de pe suprafața lui. În final, rămâne să ai grijă de el, dacă îl cumperi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele