20 iul. 2020 | 10:00

VIDEO Casa care se construiește în 6 ore îți taie respirație și e foarte ieftină

ACTUALITATE
VIDEO Casa care se construiește în 6 ore îți taie respirație și e foarte ieftină

La nivel global, se fac eforturi semnificative pentru remedierea problemei oamenilor fără locuință, iar această casă ce poate fi realizată în șase ore ar putea reprezenta o parte importantă din soluție.

În timp ce foarte mulți oameni își doresc să-și cumpere o casă, prețul lor a crescut destul de mult în ultimii ani, iar mulți sunt de părere că ne îndreptăm spre o nouă criză imobiliară. În același timp, se fac progrese importante când vine vorba de realizarea unor locuințe mai micuțe, mai ieftine și cu un spațiu mai mult decât suficient în interior.

cozy-off-grid-home-can-be-built-in-6-hours-and-costs-just-33k10Un model de casă absolut spectaculos a fost creat de Renato Vidal, un designer de case cu experiență în realizarea unor locuințe în mijlocul naturii, departe de aglomerație. Intitulată M.A.Di, aceasta este o casă pliabilă care costă aproximativ 29.000 de euro și poate fi asamblată pe orice suprafață plată în doar șase ore.

Datorită modul în care a fost gândită, nici măcar nu vine la pachet cu investiții adiționale. Nu are nevoie de fundație și nici măcar de o echipă numeroasă la ”instalare”.

Pentru că întregul concept poate fi scalat și la dimensiuni mai mari, din start, poți opta pentru o versiune de 29.000 de euro cu o suprafață totală locuibilă de 27 de metri pătrați sau poți face saltul la 64.000 de euro pentru 84 de metri pătrați.

Este important de reținut că aceste case sunt realizat din materiale de foarte bună calitate și sunt asigurate împotriva seismelor. Cu alte cuvinte, deși ai fi tentat să crezi că se ridică precum un cort și sunt la fel de sensibile, te înșeli.

Aceste case vin la pachet cu tot ce ai putea să ai nevoie într-o casă obișnuită, de la bucătărie cu toate utilitățile, la o toaletă cu toate facilitățile. Include până și o scară la interior. Pentru că sunt menite să fie instalate chiar și în mijlocul unui câmp, locuințele M.A.Di vin la pachet cu panouri solare, iluminare LED și un sistem eco de extragere a apei din pământ. Pentru mai multe detalii despre acest concept, poți accesa site-ul producătorului.

cozy-off-grid-home-can-be-built-in-6-hours-and-costs-just-33k9

as

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele