Casa din containere îți taie respirația: nu a fost deloc ieftină

Casa din containere îți taie respirația: nu a fost deloc ieftină

Amatorii de case mici au devenit foarte populari pe internet, iar de cele mai multe ori, folosesc containere pentru a-și materializa visul. Puține sunt însă la fel de impresionante ca această casă cu etaj și terasă.

Ilustrată în clipul de mai jos este o casă creată cu foarte multă pasiune și trudă de un cuplu care nu a vrut să se ancoreze într-un credit pe 30 de ani. În schimb, cei doi au decis să pot să-și construiască al lor cămin de la zero. Pentru că au pornit de la două containere de dimensiuni generoase, nu se poate spune că au început chiar de la zero, dar efortul de după a fost incredibil, atât financiar, cât și fizic.

Jaimie și Dave și-au construit căsuța în Cowlitz County din două containere. Cel de jos are 12,2 metri lungime, iar cel de sus are jumătate, 6,1 metri. Partea bună este însă că la interior au tot ce le trebuie, pe lângă confortul psihologic că se află atât de aproape de natură.

”Am crezut că nu are cum să fie greu să lipești două containere împreun. Trebuie să fie ca la Lego, nu?”, explică Jaimie despre gândurile pe care le-au avut la începutul proiectului. Au cumpărat bucata de pământ cu banii pe care i-au avut și până la finalizarea proiectului au ajuns să cheltuie 80.000 de dolari, în contextul în care cea mai mare parte a muncii au realizat-o chiar ei, fără ajutor.

Efortul a implicat studii pe partea de canalizare, instalație electrică, sudură și nu numai. În perioada construcției, au lucrat de luni până joi pentru a câștiga bani, iar de vineri până duminică lucrau la casă. După 10 luni, au ajuns la rezultatul din clipul de mai jos, o casă cu etaj. Partea de sus constă în dormitor și terasă, în timp ce jos au un living spațios, o bucătărie, cămară și baie. Nu trebuie neglijată nici grădina din împrejurimi, cu un farmec aparte.