VIDEO Alternativă la Dacia electrică: până se lansează Spring, acesta e crossover-ul perfect

VIDEO Alternativă la Dacia electrică: până se lansează Spring, acesta e crossover-ul perfect

În timp ce românii visează la Dacia Spring Electric, un nou crossover cu propulsie electrică ar putea juca în aceeași ligă de preț.

La finele lunii martie, înainte ca pandemia de coronavirus să-și facă simțite efectele în România, am aflat primele detalii despre Dacia Spring Electric, prima mașină a producătorului autohton care nu poluează. Momentan, nu avem detalii de preț sau măcar o dată precisă de lansare, iar dacă a exista vreodată, va fi cu siguranță amânată. Ca alternativă, poți să arunci o privire la noul Nissan Ariya.

După ce a facilitat progresul în domeniul mașinilor electrice cu îndrăgitul și accesibilul Leaf, Nissan a decis să se adreseze și celor un pic mai pretențioși. Din acest motiv, tocmai a dezvăluit crossover-ul Ariya, capabil să accelereze de la 0 la 5 secunde în mai puțin de 5 secunde. Conform declarațiilor oficiale, din punctul de vedere al accelerației, performanța este destul de similară cu Nissan Z, bolidul sport al companiei.

Nissan Ariya se va comercializa într-o variantă de motorizare cu tracțiune pe față, cu 215 cai putere și una cu tracțiune integrală, e-4ORCE cu 389 de cai putere. Ca un detaliu drăguț, mașina va veni cu tehnologia proprietară e-Pedal, care permite șoferului să accelereze, încetinească și frâneze cu o singură pedală.

În funcție de buget, vei putea alege una din două baterii, 63kWh și 87kWh. Varianta cu tracțiune pe față ar trebui să prindă o autonomie de 480 de kilometri de la bateria mai mare. Dacă vrei un al doilea motor, vei face un compromis de autonomie, dar nu este foarte clar cât de mare va fi acela.

La interior, nu lipsește suportul pentru comenzi vocale și actualizări pe calea aerului. Partea de asistență automatizată la condus este dată de platforma proprietară ProPilot 2.0. Suportă asistentul virtual Amazon Alexa, iar pentru interacțiunea cu smartphone-ul are Apple CarPlay și Android Auto, ambele wireless.

Nissan Ariya se va comercializa de la mijlocul anului viitor în Japonia, urmând ca după câteva luni să ajungă și în SUA, Canada și Europa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: