03 oct. 2020 | 10:58

Victimele din depozitele Amazon au ieșit la iveală, acum: efectele dezastruoase ale automatizării

ACTUALITATE
Victimele din depozitele Amazon au ieșit la iveală, acum: efectele dezastruoase ale automatizării

În teorie, automatizarea unui proces este cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru creșterea eficienței. În practică, Amazon a făcut-o prost.

Un nou set de rapoarte legate de activitatea în depozitele Amazon a început să circule pe internet, după ce a fost publicat de Reveal – Centrul pentru Reportaje Investigative. Acesta scoate la iveală numărul mare de victime provocate, în egală măsură, de normele de activitate absurde și de automatizarea diverselor procese.

Este prima oară când un astfel de raport ajunge online, după ce, din 2014, Amazon s-a lăudat cu eficiența centrelor sale de procesare automatizată a coletelor. Din păcate sistemele automate și numărul mare de roboți se pare că fac mai multe victime în rândul angajaților decât și-ar dori vreodată Jeff Bezos să recunoască.

Punctual, între 2016 și 2019, rata de accidentări în depozitele Amazon a fost cu 50% mai mare în depozitele în care Amazon are roboți, decât în cele în care oamenii fac toată treaba. Ca să-ți dai seama cât de tristă și riscantă este meseria de lucrător într-un depozit Amazon, merită să ai în vedere realitatea din BFI3. Acesta este un depozit în apropiere de sediul Amazon din Seattle. Acolo, 22 din 100 de angajați au suferit răni grave la locul de muncă.

Această valoare este de cinci ori mai mare decât media specifică acestui domeniu și mai mare chiar și decât media înregistrată la depozitele Amazon. Majoritatea problemelor sunt derivate din așteptările complet nerealiste pe care cel mai mare gigant din comerțul online le are pentru angajații săi.

Nu mai puțin de 100 de obiecte menite să fie livrate trebuie scanate de un angajat dintr-un depozit într-o singură oră. Aceasta era pretenția anterioară. Din momentul introducerii roboților, valoarea a crescut la 400 pe oră. În mod previzibil, fără să se rănească, angajații din aceste centre ale terorii nu pot să țină pasul cu roboții fără să se rănească.

În ceea ce privește răspunsul Amazon pe marginea acestui subiect, atitudinea este clară. ”Utlizarea roboților, a automatizării și tehnologiei în depozitele noastre îmbunătățește locul nostru de muncă, face meseriile mai sigure și mai eficiente.”, se arată în răspunsul Amazon pentru Reveal.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele