13 apr. 2020 | 06:30

Viața câinilor din China nu va mai fi la fel: ce spune o nouă lege adoptată la Beijing

ACTUALITATE
Viața câinilor din China nu va mai fi la fel: ce spune o nouă lege adoptată la Beijing

O nouă lege adoptată de curând în China va avea repercusiuni majore asupra modului în care sunt tratați câinii în teritoriu. Legea va modifica valorile tradiționale din țară.

Pentru prima oară în câteva mii de ani, China a făcut cea mai mare schimbare legislativă pentru a se distanța de utilizarea câinilor ca hrană. Ca referință, în mai multe regiuni din țară, aceste vietăți pe care noi le percepem ca animale de casă, sunt mâncate la fel ca orice alte animale dintr-o fermă. Conform statisticilor, câteva milioane de câini sunt măcelăriți anual în China doar pentru carne.

Ministrul Agriculturii din China, în urmă cu câteva săptămâni, a schimbat statutul câinilor în legislația națională. De acum înainte, vor fi considerați doar ca animale de companie, nu vite sau șepteluri. Gestul aparent banal va avea repercusiuni majore asupra dietei câtorva milioane sau zece de milioane de chinezi.

”În ceea ce-i privește pe câini, concomitent cu progresul civilizației umane și a îngrijorării publicului pentru protecția animalelor, câini au fost specializați pentru a deveni animale de companie, iar la nivel internațional nu sunt considerați animale de fermă (pentru mâncat). Ca urmare, conform legii, nu vor mai fi animale de hrană în China.”, a explicat Ministrul Agriculturii. Oficialul a fost nevoit să dea mai multe explicații pentru motivația din spatele noi legi.

Noua lege adoptată în China a făcut referință la 18 specii de animale care sunt în continuare acceptate ca fiind măcelărite pentru hrană. În mod previzibil, pe listă sunt trecute și vietăți precum vaci, porci, pui sau cămile. În același proiect legislativ s-a restricționat semnificativ comerțul de animale sălbatice precum căprioare, alpaca, fazani, struți și vulpi.

Deși mai există în continuare regiuni în China în care cainea de câini este considerată o delicatațe, Shenzen a fost primul oraș important, cu o populație de 12,5 milioane de rezidenți, care a interzis permanent vânzarea și consumul de carne de câini și pisici.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele