Veste excepțională de la Digi | RCS-RDS: toți românii trebuie să afle ce se întâmplă acum

Veste excepțională de la Digi | RCS-RDS: toți românii trebuie să afle ce se întâmplă acum

Digi | RCS-RDS vine acum cu un anunț deosebit pentru toți românii. Compania a anunțat un program prin care va ajuta numeroși elevi din 17 județe ale țării. Astfel, le întinde o mână de ajutor pentru începerea școlii în toamnă.

Grupul Digi | RCS-RDS a anunțat că va oferi peste 1.000 de tablete și abonamente de date mobile unor copii din medii defavorizate. Compania susține că le oferă astfel condițiile pentru a participa, în viitorul an școlar, la cursurile la distanță, în contextul prelungirii pandemiei.

Operatorul va trimite dispozitivele în iulie la elevi din 17 județe ale țării, respectiv Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Mureș, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea și Vrancea.

Compania susține că programul „Digi#EDU. Școala Viitorului” se derulează în parteneriat cu școlile și primăriile din comunitățile rurale care au facilitat identificarea beneficiarilor. Criteriile de selecție a acestora au fost: gradul de vulnerabilitate al familiilor, rezultatele elevilor la învățătură și nivelul de participare la cursurile online, în perioada martie – iunie 2020, importanța serviciilor de comunicații electronice în viața comunităților rurale.

În prima jumătate a lui iulie, peste 300 de tablete sunt livrate către școlile din 50 de localități. Pe parcursul lunii vor ajunge la beneficiari și celelalte peste 700 de tablete. Elevii vor avea timp de 12 luni acces gratuit la pachetul de date mobile DigiActiv (50 GB, 12,6 RON + TVA/lună).

Digi | RCS-RDS a contribuit cu donații și pentru spitale

În mai, grupul a anunțat că donează gratis kit-uri pentru terapie intensivă mai multor spitale din țară.

„Vești bune! Au fost livrate primele kit-uri ATI pe care Digi le donează spitalelor din țară (Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta» din București, Spitalul Clinic OMF din București, Spitalul Clinic Filantropia din Craiova, Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov). În zilele următoare, vor fi montate și echipamentele donate Spitalului Municipal Oradea și Spitalul Victor Babeș Timișoara. Așa înțelegem noi, Digi, să fim solidari cu cei care au grijă de sănătatea noastră”, a transmis Digi | RCS-RDS la acel moment.

Citește și: