14 apr. 2020 | 16:21

Veste pentru zeci de mii de români cu cont bancar. Vizează direct creditele

BANI
Veste pentru zeci de mii de români cu cont bancar. Vizează direct creditele
Inquam Photos / Octav Ganea

CEC Bank a venit cu o veste excelentă pentru personalul medical. Banca susține că le oferă opțiunea de a-și refinanța creditele de nevoie personale la o dobândă de 5,5% pe an. Nici nu bagă alte comisioane.

Conform cifrelor oficiale, sunt circa 75.000 de persoane în sistemul medical românesc. Statul a anunțat deja că le dă un bonus de 2.500 de lei (taxat cu 10% impozit pe venit) pentru munca din această perioadă. Acum, CEC Bank le oferă clienților săi din domeniul medical această opțiune de refinanțare.

CEC Bank susţine că oferta pentru acest tip de credite vine cu o dobândă care se situează aproape la jumătate faţă de dobânda medie în sistemul bancar la creditele de consum din portofoliu – de circa 10,5%. Totodată, intenţionează să vină în sprijinul salariaţilor din spitalele şi cu o ofertă de credite pentru locuinţe. Urmează să fie lansată în perioada următoare, notează ZF.

Ce înseamnă sistemul de refinanțare propus de CEC Bank pentru personalul medical

Dobânda propusă și promisă de CEC Bank înseamnă, în cazul unui credit de nevoi personale de 20.000 de lei, rambursabil în cinci ani, o rată de 382 de lei. La dobânda medie din piața, rata ar fi de 430 lei pe lună.

CEC Bank susține că pot fi împrumutate sume de până la 90.000 de lei pentru nevoi personale, fără garanţii imobiliare, pe o durată de până la cinci ani.

Înainte de acest demers, banca a anunțat și un program prin care să comanzi cardul direct acasă. Oferă pachetul „Bun venit!” pentru clienții noi. Partea și mai bună e că nu trebuie să te duci în sucursală ca să-ți deschizi cont.

Promite acces, prin mobile banking, la conturi și situația din ele, transferuri gratuite și instant între conturile tale, plăți în lei și valută și plăți către Trezoreria Statului și plăți de taxe și impozite. Totodată, ai și opțiunea de-a plăti facturi la utilități prin scanarea codului de bare. CEC Bank susține că are un comision cu 60% mai mic decât la ghișeu când vine vorba de tranzacții interbancare.