Veste bună pentru angajații români: 2.500 de lei pentru fiecare. Ce trebuie să facă acum angajatorii

Veste bună pentru angajații români: 2.500 de lei pentru fiecare. Ce trebuie să facă acum angajatorii

Statul a promis stimulente financiare pentru a trece mai repede peste criza sanitară, mai ales că multă lume lucrează de acasă. Acum, se oferă suma de 2.500 de lei.

Statul a venit cu multe facilități în plină pandemie.Una dintre ele se referă la ajutorul oferit firmelor ai căror salariați lucrează de acasă. E vorba de un ajutor modificat în Parlament acordat pentru telemuncă.

Astfel, legea a fost modificată.

Potrivit legii de aprobare a OUG 132/2020, banii vor putea fi dați și dacă firmele nu au optat la nivel declarativ pentru telemuncă în starea de urgență, ci abia în timpul stării de alertă, scrie avocat.net.

2.500 de lei pentru acești români

Orice OUG adoptată de Guvern trebuie să fie aprobată și de Parlament. Cea cu numărul 132/2020 se referă la ajutorul financiar pentru firmele care au avut angajați încadrați cu telemuncă în starea de urgență, care a ajuns la Parlament, dar a suferit ceva modificări. Astfel, banii de la Guvern pentru cumpărarea de diverse echipamente și alte chestiuni necesare telemuncii urmează să fie acordați și pentru telesalariații care au muncit pe perioada stării de alertă măcar 15 zile lucrătoare în acest regim (chestiune care ar trebui să reiasă din Revisal).

Ideea e că vor fi scoase, din start, multe firme care ar vrea să solicite acești bani. Acum, una dintre condițiile acordării banilor este ca angajații pentru care se cer acești bani să fi lucrat măcar 15 zile de telemuncă din timpul stării de urgență. Prevederea a fost apreciată de mulți contabili, în special, ca fiind mult prea restrictivă și chiar nedreaptă, în contextul în care nu multe firme au făcut actele pentru telemuncă și modificări corespunzătoare în Revisal în cele două luni de stare de urgență, când chiar autoritățile au recomandat trecerea la munca de acasă cu acte unilaterale și cât mai puțină birocrație.

Deocamdată, aceste modificări n-au fost publicate în Monitorul Oficial, deci încă nu produc efecte.

Citește și: