Vela continuă să joace dur: ”toti cei care m-au jignit zilele trecute”, luați în vizor

Vela continuă să joace dur: ”toti cei care m-au jignit zilele trecute”, luați în vizor

Marcel Vela refuză să accepte că va cădea ca fiind principalul vinovat pentru pactul MAI-BOR, indiferent dacă s-a consultat înainte cu Orban și Iohannis.

În urmă cu câteva zile, cuvintele ministrului de Interne din cadrul unei conferințe de presă au declanșat un val masiv de ură împotriva sa și a guvernului pe care îl reprezintă. Oficialul a înaintat ipoteza că organele de ordine, Poliția și Armata se vor implica direct în distribuirea de lumină sfântă în noaptea de Paști.

Tot atunci a insistat pe fatul că deplasarea la biserică își va găsi loc pe declarația pe propria răspundere. Între timp, s-a revenit asupra decizi, dar Vela este foarte dezamăgit de imaginea pe care și-a format-o cu acest episod. Din acest motiv, a făcut o postare foarte stufoasă pe Facebook pentru a-și argumenta fluxul de gânduri din ultima perioadă. Dincolo de faptul că își critică agresiv opoziția pentru că a ”speculat politic acest subiect”, el spune că a ”căutat cea mai bună soluție să putem simți, atât cât se poate, sărbătoarea Paștelui”. Asta a fost problema lui cea mai importantă în această perioadă.

Tonul întregii postări este unul încărcat de patriotism, o atitudine care nu prea se potrivește când mulți oameni au simțit pactul MAI-BOR ca un afront la adresa vieții românilor, unul realizat de dragul Bisericii Ortodoxe Române. ”În toată această perioadă, prin toate măsurile luate alături de colegii mei, nu am vegheat decât asupra unui singur lucru, protejarea dumneavoastră. Nici de această dată nu vom face o excepție”, a insistat ministrul pe un ton care nu pare ancorat în evenimente ultimelor zile.

Partea bună este că a văzut criticile online și, din câte se pare, a încercat să reacționeze în concordanță cu opinia populară. Partea proastă este că nu i-a ieșit și a fost sabotat politic din toate părțile, începând cu președintele și premierul țării. Postarea integrală poate fi parcursă mai jos. De la formulări precum ”Dragi compatrioți” și de la poza în care pupă drapelul, s-ar putea să ți se ridice părul pe mână. Este normal.

Citește și: