Noi detalii despre vaccinul împotriva coronavirus: când te vei putea vaccina în România

Noi detalii despre vaccinul împotriva coronavirus: când te vei putea vaccina în România

Foarte mulți români abia așteaptă să pună mâna pe vaccinul împotriva noului coronavirus. Alții sunt foarte reticenți în ceea ce privește imunizarea în masă. Mai multe detalii despre disponibilitate au ajuns acum online.

Subiectul vaccinării împotriva noului coronavirus este unul foarte aprins în mediul online, cu opinii puternice de ambele părți ale spectrului. Dacă stai în dilemă în ceea ce privește validitatea științifică legată de noile vaccinuri, am scris un articol foarte detaliat pe care îl găsești aici – 20 de întrebări și răspunsuri despre vaccinul împotriva COVID-19.

Dincolo de aceste particularități, duminică, președintele României a ținut o conferință de presă. Printre alte subiecte dezbătute, a atras atenția asupra câtorva date exacte referitoare la disponibilitatea vaccinului pentru imunizarea împotriva infecțiilor cu Covid-19.

Cu un pic de noroc, primele doze de vaccin ar trebui să ajungă în țară până la finele acestui an. ”Poate reușim până în vara anului viitor să scăpăm de tot de această pandemie”, a spus șeful statului. Iohannis a amintit că guvernul a aprobat zilele trecute strategia de vaccinare, aceasta a fost făcută publică, iar cetățenii vor continua să primească explicații pe această temă.

La fel ca în alte colțuri ale mapamondului, cea mai mare problemă a guvernului este de a spori încrederea în vaccin. Reticența este la niveluri record, iar un sondaj realizat în octombrie atrăgea atenția că doar 57% dintre români ar fi dispuși să se vaccineze, în contextul în care avem nevoie de aproximativ 66% pentru dobândirea imunității de grup.

”Din media internațională ați aflat că sunt deja pregătite primele tranșe de vaccin și sperăm să le avem la începutul anului viitor. Primii vor fi medicii, pentru ca să-și poată continua munca făcută cu dărurire”, a continuat președintele. După cadrele medicale, vor urma ”persoanele care au boli despre care știm că agravează această boală a noului coronavirus” și ”doar în tranșa a doua, intră Administrația Prezidențială, Guvernul și așa mai departe”.

În final, primele vaccinări printre români se vor realiza în perioada ianuarie-februarie 2021. În primăvară ar trebui să se poată vaccina toți românii.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: