Vaccinul pentru noul virus, tot mai aproape: China începe testele pe oameni

Vaccinul pentru noul virus, tot mai aproape: China începe testele pe oameni

China primește aprobarea pentru a începe primele teste pe oameni pentru un vaccin care ne-ar putea scoate din pandemia cu care ne confruntăm.

Compania CanSino Biologics Inc. a primit aprobarea de la guvernul chinez că înceapă testele pe oameni a vaccinului împotriva noului virus. Acesta este dezvoltat în parteneriat cu Academia Militară de Științe Medicale din China. Testele pe subiecți umani vor începe chiar în Wuhan, regiunea din care a pornit epidemia de coronavirus care a ajuns să afecteze aproape toate statele lumii.

Cercetătorii încearcă încă de la începutul epidemiei să dezvolte o substanță care ar putea avea efecte asupra noului coronavirus. Până acum nu a reușit niciunul, iar pentru că dezvoltarea de vaccinuri este un proces lung, va mai dura ceva până vom putea avea acces la unul.

Cum se vor desfășura testele pe subiecți umani ale noului vaccin

Procesul va implica, în total, 108 adulți sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani și fiecare va primi trei doze diferite. Studiile vor începe în luna martie și vor continua până la sfârșitul anului. Inițial, vaccinul a fost testat pe animale și s-a doverdit a fi sigur pentru a continua testele pe subiecți umani. În aceste teste realizate pe animale, noul vaccin s-a dovedit a fi eficientă în crerea unei imunități împotriva virusului.

Pe teritoriul Chinei, s-au demarat peste 100 de studii clinice care încearcă să identifice eficiența unor elemente precum medicamente anti-gripă sau plasmă cu anticorpi recoltată de la pacienți.

De cealaltă parte, în Statele Unite, o persoană a primit deja prima doză a unui potențial vaccin împotriva noului coronavirus. Acesta este dezvoltat de compania americană Moderna și cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate. În prima etapă, se vor administra trei doze diferite pe câteva zeci de adulți care doresc să se ofere voluntari. Participanții vor primi primele două doze, apoi vor fi supravegheați în următoarele 28 de zile.

Citește și:
Sursa: bloomberg