14 dec. 2020 | 16:38

Va ajunge Sandero RS, modelul sport al celor de la Renault, și-n Europa? Francezii au o postare surpriză

ACTUALITATE
Va ajunge Sandero RS, modelul sport al celor de la Renault, și-n Europa? Francezii au o postare surpriză

De Dacia Sandero sigur ai auzit, mai ales că modelul e ajuns deja la cea de-a treia generație. Dar ce ai zice dacă ai putea cumpăra în Europa și modelul Sandero RS, vândut sub sigla Renault?

Renault vinde sub marca sa modelul Sandero RS, un autoturism sport care nu e disponibil în Europa, iar unul dintre motive ar fi țintele de poluare extrem de dure impuse de UE. Dar acest model există și se vinde foarte bine în America de Sud, Argentina și Brazilia. 

Pentru început, ca să înțelegi care e diferența dintre Sandero (Dacia) și Sandero RS (Renault), iată cum arată modelul care nu e la vânzare în Europa:

Da, nu ți se pare. Chiar arată ca un model de curse, iar Renault a vrut facă un pic de PR și pe străzile din Europa. Mai exact, în capitala Franței – Paris. Și a urcat pe Instagram câteva imagini cu acest model.

Renault a adus Sandero RS în Europa. Doar pentru poze, deocamdată

Francezii au postat pe Instagram mai multe poze cu Sandero RS pe străzile din Paris, însoțite de comentariul:

„O pictură a lui Sandero RS ar putea să nu fie suficientă. Așa că aici sunt șapte. Cu plăcere.”

Imediat, au apărut sute de comentarii în care francezii erau întrebați dacă acest model va putea fi cumpărat și-n Europa. Iar răspunsul Renalt lasă loc de multe interpretări.

„Nu este prevăzut pentru Europa, dar RenaultSport este un constructor francez, astfel că am fotografiat modelele noastre în Franța, pentru moment :)”, spun cei de la Renault.

E clar că francezii nu exclud niciun fel de variantă și e posibil să testeze piața pentru a vedea dacă o versiune sport a modelului Sandero ar fi potrivită și pentru piața europeană.

Ce e Sandero RS

Noul Sandero RS de la Renault urmează o serie destul de apreciată în America de Sud. Atât de apreciată, încât sunt oameni care-și fac modelele lor speciale, pentru că nu ajung să pună mâna pe una. Sandero RS a fost lansată, inițial, în 2015. În 2017 a ajuns pe piață o nouă versiune, iar în 2020 va fi încă una.

Renault Sandero RS pentru 2020 arată ceva mai sportiv decât orice mașină Dacia ai mai văzut. Ca motorizare, folosește un motor de 2.0 litri de 148 CP și un cuplu de 205 Nm, când e alimentat cu etanol, și are 143 CP și un cuplu de 201 Nm când e pe benzină. Are o cutie cu șase viteze și accelerează de la 0 la 100 de km/h în 8 secunde. Poate atinge o viteză maximă de 202 km/h.

Producătorul a dotat mașina cu trei moduri de condus: Standard, Sport și Sport+, iar sistemul de infotainment Media Nav e disponibil. Are aer condiționat automat, cruise control și un preț care începe de la circa 17.700 de dolari în Brazilia.