Următorul tău iPhone va funcționa ca POS, să primești bani pe telefon

Următorul tău iPhone va funcționa ca POS, să primești bani pe telefon

Într-o perioadă în care producătorii de mobile fac eforturi semnificative pentru a se diferenția de concurență, Apple s-ar putea să fi prins lozul câștigător prin achiziția unei companii importante.

Odată cu lansarea iPhone 12, telefonul tău din buzunar s-ar putea să funcționeze ca POS, fără hardware suplimentar sau modificări de design. În acest scop, cei de la Apple au achiziționat Mobeewave Inc., conform celor de la Bloomberg.

De la fondare, compania Mobeewave Inc. a fost recunoscută pentru un singur lucru, abilitatea de a transforma smartphone-uri în terminale de plată, fără hardware adițional. Singura particularitate hardware pe care trebuie să o aibă un telefon mobil pentru a primi plăți este un senzor NFC (Near Field Communication), foarte comun și o aplicație software.

Din acel moment, poți primi bani în aceeași manieră ca în cazul unui POS tradițional. Introduci suma dorită în aplicație, atingi telefonul de un card de credit sau debit, iar banii îți intră în contul bancar.

Conform speculațiilor din piață, Apple a făcut o investiție de aproximativ 100 de milioane de dolari pentru a pune mâna pe tehnologia dezvoltată de Mobeewave. Din păcate, oficialii gigantului din Cupertino au refuzat să ofere detalii despre tranzacție. ”Apple cumpără companii de tehnologie mai mici din când în când și, în mod general, nu discutăm scopul sau planurile noastre.” Un purtător de cuvânt s-a rezumat la a oferi o replică standard pe marginea subiectului.

Achiziția Mobeewave vine la aproximativ un an după ce compania a avut o colaborare cu Samsung. La momentul respectiv, sud coreenii au vrut să aibă acces la tehnologia cu pricina pentru a-și transforma câteva telefoane în terminale de plată POS pentru afaceri mici.

Rămâne să vedem dacă Apple va integra noua tehnologie în iPhone 12 sau o va oferi ca un serviciu contra cost abonaților la iCloud sau utilizatorilor cardului de credit Apple Card.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: