Unde e cea mai ieftină benzină din România și cum o găsești

Unde e cea mai ieftină benzină din România și cum o găsești

Primele zile din 2020 au venit cu o veste bună și una proastă. Benzina s-a ieftinit, apoi s-a scumpit. Totuși, unde găsești cea mai ieftină benzină din România? Din fericire, există un instrument public pentru asta.

De la 1 ianuarie, litrul de carburant ar fi trebuit să fie mai ieftin cu 32 de bani. Asta pentru că a fost eliminată supraacciza la carburanți. Totodată, reducerea preconizată trebuia să fie mai mare: 45 de bani pe litru. De ce nu s-a întâmplat asta? Pentru că Ministerul de Finanțe a publicat, pe 31 decembrie, o nouă grilă a accizelor.

Aceste noi accize care afectează prețul pentru benzină, motorină și GPL au fost actualizate cu inflația. Asta a făcut ca la pompă prețurile să scadă mai puțin.

Unde găsești cea mai ieftină benzină din România?

Consiliul Concurenței pune la dispoziție un comparator pentru prețuri la benzină, motorină și GPL. Ai benzină standard sau premium, motorină la fel și GPL. Poți chiar să cauți stații electrice de încărcare, dar aici e foarte limitat acest comparator.

Oficial, e denumit Monitorul prețurilor. Scopul este stimularea concurenţei între companiile de distribuţie a carburanţilor auto şi asigurarea posibilităţii consumatorului de a alege carburanţii cu cel mai bun raport calitate-preţ. Pe scurt, să ai acces la benzină ieftină, dar și benzinăriile să concureze pentru cel mai bun preț.

În ceea ce privește căutarea, poți seta locații de comercializare în jurul locației sau pe un anumit traseu. Desigur, poți căuta și pe localități. Poți căuta și pe-o anumită rază, în caz că nu mai ai mult combustibil și vrei să alimentezi la un preț bun.

Poate că vrei benzină ieftină, dar poate vrei și alte servicii. Așa că poți să selectezi și anumite servicii suplimentare, cum ar fi ca benzinăria să aibă bancomat, magazin sau să poți plăti facturi. Sigur, poți alege și locații cu Wi-Fi.

Ține cont că acest monitor al prețurilor nu e deloc exhaustiv. Dar îți oferă informații suficient de utile cât să știi ce-ai de făcut și de unde să alegi.

Citește și: