Un nou ajutor financiar de la Guvern, votat: cine se mai bucură de microgranturi

Un nou ajutor financiar de la Guvern, votat: cine se mai bucură de microgranturi

Miercuri seară a fost adoptată o nouă ordonanță de urgență care include ajutoare financiare. Este vorba de o nouă categorie de români care se vor bucura de microgranturi.

Dacă deții o întreprindere individuală sau întreprindere familială, vei putea accesa microgranturi de la Măsura 1 de ajutor de la stat. Aceasta este cea mai nouă formă de ajutor aprobată de Guvern printr-o ordonanță de urgență, conform ministrului Economiei.

Ca acest lucru să fie posibil, Virgil Popescu a atras atenția asupra faptului că noua ordonanță de urgență a dus la modificarea Măsurii 1, suplimentarea bugetului la Măsura 2 și aplicarea grilei de punctaj decisă anterior de guvern la Măsura 3.

„La microgranturi am adăugat întreprinderile individuale și întreprinderile familiale care, conform legii IMM, sunt și ele întreprinderi mici și mijlocii. Deci Măsura 1 acoperă inclusiv micii comercianți, micii antreprenori organizați sub formă de întreprinderi familiale și familiale”, a explicat Popescu.

Pentru ca un număr mai mare de oameni să se încadreze pentru acest ajutor financiar, s-a modificat pragul minim de 5000 de euro, cifră de afaceri pe 2019. Ideea era ca firmele înființate pe parcursul anului trecut să poată accesa finanțarea dacă au avut o cifră de afaceri medie de cel puțin 415 euro pe lună.

„Pentru Măsura 1 – microgranturi de capital de lucru am modifcat condițiile de eligibilitate cu privire la cifra de afaceri pe anul 2019 pentru firmele înființate în cursul anului 2019. pentru aceste firme, care nu au un an financiar complet, cifra de afaceri va fi calculată ca medie lunară de 415 euro pe lună” – a mai spus ministrul Economiei.

Este important de reținut că, în urma primei sesiuni de înscrieri la Măsura 1, peste 29.000 de microîntreprinderi, PFA, ONG și cabinete medicale individuale au aplicat la mcrogranturile de câte 2.000 de euro de capital de lucru. În final, au rămas cel puțin 41 de milioane de euro necheltuiți din bugetul acestei măsuri de sprijin. Acești bani vor fi disponibili în cadrul noii sesiuni de înscrieri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: