Uber recurge la concedieri masive ca să salveze afacerea: câți oameni dă afară acum
În contextul în care Uber se pregătește să concedieze cea mai mare parte a angajaților, șansele că gigantul din domeniul ride sharing-ului să se numere printre victimele pandemiei sunt foarte mari.
Au trecut mai puțin de două săptămâni de când am detaliat planul agresiv de restructurare al Uber. La momentul respectiv, era vorba de aproximativ 3700 de oameni care urmau să rămână fără loc de muncă. În contextul scăderii drastice a numărului de curse și a faptului că nu este foarte clar când situația se va îmbunătăți, Uber anunță un nou val de concedieri.
La cei 3700 de angajați care au rămas deja fără un loc de muncă la Uber, se mai adaugă alți 3.000 de angajați. Anunțul a fost făcut printr-un e-mail adresat angajaților în care se explică situația foarte dificilă în care se află compania, conform Wall Street Journal și CNBC. În acel context, CEO-ul a anunțat că vor fi închise nu mai puțin de 45 de birouri din lume. Partea bună este că România nu figurează pe lista țărilor afectate de aceste măsuri.
Pe 6 mai Uber anunța tăierea a 14% din efective, noul anunț lasă numărul total la aproximativ 20.000. Business-ul principal al companiei, călătoriile făcute cu mașinile ”înrolate” în Uber, a scăzut cu 80% în ultimele câteva luni de izolare.
Chiar și după ce Uber a anunțat o serie de măsuri pentru a asigura clienții că sunt în regulă, oamenilor le este frică să se urce în mașina unui străin. Această situație dificilă din piață nu afectează însă doar Uber, ci și alte platforme de ride-sharing, taxiurile clasice și nu numai. În România, compania va plăti șoferilor costurile aferente instalării unui separator între partea din fața și scaunele din spate ale mașinii.
În altă ordine de idei, Uber are o valoare totală a acțiunilor de 60 de miliarde de dolari și se află în discuții pentru a achiziționa Grubhub, un concurent pentru Uber Eats.