Trump se războiește din nou cu Twitter: de ce consideră că unele subiecte sunt ilegale
Donald Trump e cunoscut drept un lider extrem de imprevizibil și răzbunător. Lupta sa cu rețelele sociale e foarte bine cunoscută, dar marea lui problemă e cu Twitter, acolo unde postează zilnic chiar și zeci de mesaje.
Donald Trump s-a supărat tare pe Twitter și nu a renunțat la planul său de a reglementa extrem de dur rețelele de socializare. De fapt, totu a pornit după ce Twitter i-a cenzurat două postări încadrate la categoria dezinformări. Dar scânteile nu s-au stins, ba din contră.
Acum, liderul de la Casa Albă susține că subiectele de pe Twitter aflate în treding sunt ridicole, ilegale și, evident, nedrepte. De fapt, președintele american e supărat pentru că aceste topicuri l-ar pune într-o poziție nefavorabilă, iar Twitter le alege intenționat fix pe acelea care-l prezintă într-o lumină proastă.
Trump nu vrea pace cu Twitter
Trump crede că rețeaua socială pe care este extrem de activ alege subiectele din trending pentru a-l pune pe el într-o imagine proastă.
„Este așa de dezgustător să vezi că pe Twitter, la categoria „Trending”, sunt atâtea subiecte despre mine și niciunul nu e de bine. Ei fac asta intenționat, caută orice, amplifică subiectul și apoi caută să-l facă viral. Foarte ridicol, ilegal, și, desigur, foarte nedrept!”, a scris Trump pe Twitter.
So disgusting to watch Twitter’s so-called “Trending”, where sooo many trends are about me, and never a good one. They look for anything they can find, make it as bad as possible, and blow it up, trying to make it trend. Really ridiculous, illegal, and, of course, very unfair!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 27, 2020
Recent, președintele american a semnat un ordin executiv care reglementează mai dur rețelele de socializare, prevederea denumită drept „coloana vertebrală legală a internetului”. Acesta își propune să limiteze protecțiile legale ale companiilor de social media, dacă nu respectă standarde de neutralitate. Pe scurt, urmărește să limiteze posibilitatea ca rețelele sociale să controleze veridicitatea postărilor de pe platfome.
Adică fix ce i s-a întâmplat liderului american atunci când Twitter a marcar două dintre postările lui Trump printr-un avertisment care-i încuraja pe utilizatori să verifice informațiile legate de votul prin corespondență. La scurt timp, Trump a declarat, tot pe Twitter, că rețeaua socială „sufocă libera exprimare”, dar și că aceasta s-ar implica în alegerile prezidențiale din 2020.