Trenul SF pe care n-o să-l ai niciodată în România

Trenul SF pe care n-o să-l ai niciodată în România

China tocmai a anunțat un tren inteligent care nu are nevoie de un mecanic, iar viteza la care ajunge este una uluitoare.

China lucrează de patru ani la o cale ferată smart de mare viteză, iar acum anunță trenul cu formă de glonț care nu va avea nevoie să fie condus de oameni, primul de acest gen din lume. Pe lângă asta, trenul poate ajunge și la viteze la care cea mai mare parte a mașinilor tradiționale nu ar visa să ajungă vreodată. Noul tren poate circula cu o viteză de până la 350 de kilometri pe oră.

Această linie de cale ferată are și un scop. Pe măsură de Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, China vrea să ofere celor care vor participa la eveniment o modalitate rapidă de a ajunge la probele sportive. Aceasta face legătura între Beijing, Yanqing și Zhangjiakou, cele trei orașe care vor găzdui evenimente în timpul viitoarelor Jocuri Olimpice de iarnă. În total, această rută va avea zece stații.

Ce poate oferi noul tren rapid din China

Ca să îți dai seama cât de rapid este, de fapt, trenul de pe linia de cale ferată smart, ia în considerare faptul că reduce durata unei călătorii de la trei ore, la doar 47 de minute.

Trenurile inteligente sunt echipate cu semnale 5G, iluminare inteligentă și 2.718 senzori să colecteze date în timp real și să detecteze orice anomalii operaționale. Fiecare scaun din tren are propriul său panou de control cu ecran tactil și porturi de încărcare fără fir.

Deși trenurile de mare viteză pe traseu sunt autonome, un șofer care monitorizează situația va fi permanent la bord . Trenurile pot porni, opri și regla automat diferitele limite de viteză dintre stații.

De asemenea, stațiile sunt dotate roboți și tehnologii de recunoaștere facială, implementate pentru a ajuta pasagerii cu indicații, bagaje și check-in.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNN
Etichete: